​Microsoft a anulat lansarea comerciala in Europa a telefoanelor mobile, conceptie proprie, "Kin", la mai putin de trei luni de la prezentarea oficiala a acestora, informeaza BBC. Dupa ce surse din piata au precizat pentru publicatia CNet ca din cauza vanzarilor slabe, Microsoft a decis sa opreasca productia telefoanelor Kin, compania a comunicat ca nu va mai livra Kin in Europa in aceasta toamna asa cum era prevazut.

Telefoanele Kin One si Kin Two de la MicrosoftFoto: Reuters

"Am luat decizia de a ne concentra exclusiv asupra sistemului de operare Windows Phone 7 si nu vom livra Kin in Europa in aceasta toamna, asa cum era prevazut. (...) Vom continua colaborarea cu Verizon in Statele Unite ale Americii pentru a vinde actualele telefoane KIN", se arata in comunicatul Microsoft.

In luna aprilie din acest an, Microsoft a lansat doua telefoane, conceptie proprie, Kin One si Kin Two, destinate in special celor care folosesc des retele de socializare. Terminalele sunt produse de Sharp, insa designul, partea hardware si cea de servicii apartin Microsoft.

BBC noteaza ca telefoanele sunt disponibile pe piata americana prin Verizon Wireless inca din luna mai, dar se zvoneste ca nu s-au vandut pana acum decat circa 500 de terminale. Telefoanele Kin ale Microsoft ar fi urmat sa fie livrate in Germania, Marea Britanie, Italia si Spania prin Vodafone.