​AUDIO Protest in SNR: Sindicalistii se plang de disponibilizari mascate, posibila falimentare a societatii si cer oprirea licitatiilor de trecere la televiziunea digitala terestra

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 20 iulie 2010, 15:55 Economie | Telecom


Federatia Sindicatelor Radiocomunicatii, care reprezinta interesele a peste 1.500 de angajati SNR (Radiocom), companie de stat care asigura transmisiile TV si radio pentru Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune, avertizeaza ca se incearca disponibilizarea ilegala a circa 800 de angajati, fapt ce ar putea duce la intreruperi foarte mari de comunicatii. Sindicalistii mai acuza ca prin criteriile din caietele de sarcini pentru primele doua multiplexe de televiziune digitala terestra din tara, SNR este dezavantajata, si ca daca nu se va castiga macar un multiplex societatea va falimenta, fapt pentru care solicita autoritatilor stoparea acordarii acestor licente.

Federatia care reprezinta interesele angajatilor SNR a tinut sa avertizeze marti ca Ordonanta de Urgenta cu programul de modernizare, reorganizare si reducere a cheltuielilor SNR promovata de ministerul Comunicatiilor si adoptata in luna mai din acest an, in care se prevede relocarea a 763 de salariati incalca legislatia.

 • Sindicalistii SNR: Disponibilizarea a 800 de angajati este ilegala si va duce la intreruperi mari de comunicatii

"Chestiunea de relocare nu exista in legislatia romaneasca din domeniul muncii. In fapt este vorba de disponibilizarea a 800 de salariati. Asta inseamna blocarea functionarii societatii. Noi putem ajunge prin ceea ce societatea intreprinde la a nu mai putea interveni in cazul unor deranjamente de functionare a echipamentelor si prin urmare sa facem intreruperi foarte mari de comunicatii, respectiv la emitatorii de televiziune, de radiodifuziune si evident la reteaua de radio relee care insumeaza 2700 de kilometri" a declarat pentru HotNews.ro Constantin Campeanu, presedintele Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii.

Potrivit acestuia, Ordonanta este ilegala deoarece "atat Codul Muncii cat si Contractul Colectiv de Munca aplicabil nu vizeaza reducerea de personal ca fiind o componenta a reducerii cheltuielilor in vederea realizarii de profit de catre Societate, iar normarea personalului reprezinta atributul partilor respectiv al conducerii Societatii Nationale de Radiocomunicatii si al reprezentantilor Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii".

Campeanu spune insa ca in SNR a inceput deja procesul de disponibilizari mascate.

"Prin dispozitii si presiuni verbale, conducerea S.N. Radiocomunicatii, in ultima luna in mod deosebit, anuleaza si desfiinteaza atributiuni din fisa postului (norma de munca) salariatilor din unitatile teritoriale si transfera aceste atributiuni salariatilor din unitatea centrala a S.N. Radiocomunicatii (creste norma de munca) fara a modifica fisa postului. In fapt, in S.N. Radiocomunicatii se realizeaza o disponibilizare mascata de personal, cu modificarea prealabila a atributiunilor salariatilor prevazute in fisa postului (norma de munca), fara consultarea partenerului de dialog, Federatia Sindicatelor Radiocomunicatii".Oficialii Ministerului Comunicatiilor si ai conducerii SNR (Radiocom) contactati de HotNews.ro nu au facut pana in acest moment nici o declaratie legata de aceste acuze.

Cu privire la acest act normativ, Marius Popentiu, directorul general al Radiocom a declarat pentru Mediafax, citat de Jurnalul National, ca "cei 700-800 de salariati nu vor fi disponibilizati, ci mutati in alte departamente ale societatii".

 • SNR, puternic dezavantajata de criteriile din caietele de sarcini pentru primele doua multiplexe de televiziune digitala terestra?

In acelasi timp, Federatia Radiocomunicatii avertizeaza asupra faptului ca SNR este puternic dezavantajata de criteriile din caietele de sarcini aferente primelor licente de televiziune digitala terestra in Romania. Receptia prin antena terestra in format analogic a programelor TV ar trebui sa inceteze pana la 1 ianuarie 2012, conform obligatiilor asumate de Romania fata de UE. In schimb autoritatile promit o noua platforma de difuzare a semnalului TV, complementara platformelor de emisie prin cablu sau satelit, respectiv platforma digitala terestra.

Castigatorii primelor doua multiplexe de televiziune digitala terestra (n.r un multiplex este un grup de servicii - de radiodifuziune, TV si multimedia, transmise digital pe cale radio terestra), prin care romanii vor putea receptiona gratuit 14 posturi TV in format digital ar trebui sa fie desemnati in toamna acestui an, iar caietele de sarcini au fost deja cumparate de 7 companii: RCS&RDS, Romtelecom, TDF S.A.S., Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), Media Sat, Osterreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) si General Satellite Sofia.

Constantin Campeanu sustine ca SNR este grav dezavantajata de criteriile din caietele de sarcini.

"La ora actuala datorita unor jocuri si interese, ANCOM (n.r autoritatea de reglementare in comunicatii) a intocmit 2 caiete de sarcini total defavorabile unei societati cu capital romanesc. In felul asta SNR nu va putea castiga nici unul din cele doua MUX-uri. Punctajul cel mai mare il obtin participantii la licitatie care au capitalul social cel mai mare si nu se tine cont de dotarea tehnica (...). Se da castig de cauza companiilor care au capital social mai mare de 1 miliard de euro. Ce firma din domeniul telecomunicatiilor din Romania are un astfel de capital social? Doar pentru asta se obtin 50 de puncte, in timp ce SNR pentru profesionalism, pentru dotare tehnica primeste doar in jur de 18 puncte. Deci cu ce sa mai venim?", acuza Campeanu.

 • Temeri ca SNR ar putea falimenta daca nu se castiga macar unul din cele doua multiplexe de televiziune digitala terestra

Acesta aminteste ca in urma cu cinci ani, SNR a contractat un credit furnizor garantat de stat prin Ministerul Finantelor in valoare de 126 milioane dolari pentru retehnologizarea retelelor de emitatori de televiziune pentru TVR1 si TVR2. Dupa 2012, SNR ar mai avea de platit rate de 65 milioane de dolari, iar fara castigarea unui multiplex nu are nici o sansa.

"SNR s-a imprumutat cu 126 milioane dolari, acum cinci ani. A existat un termen de gratie, a inceput achitarea ratelor si va spun ca din 2012 incolo cu siguranta vom avea de platit bani si nu vom avea de unde. Obligatiile financiare ale SNR dupa trecerea unei perioade in care s-a achitat o parte din rate va fi in jur de 65 milioane de dolari dupa 2012 si daca noi nu vom mai emite cu acesti emitatori este evident ca nu vom incasa bani pentru prestatia efectuata si nu vom avea cu ce sa platim. Cine va plati? Statul roman. Ii convine in conditiile de astazi sa fac un asemenea joc in care sa scoata un competitor din piata? Daca SNR nu va castiga cel putin un multiplex firma va fi falimentara", a mai spus Campeanu.

 • Sindicalistii SNR solicita autoritatilor oprirea licitatiilor de televiziune digitala terestra

Drept urmare, Federatia Radiocomunicatii sustine ca va solicita in perioada urmatoare Parlamentului sa opreasca licitatiile de trecere la televiziunea digitala terestra.

"De acea noi, Federatia Sindicatelor, solicitam anularea acestei licitatii, cel putin la momentul actual. Anularea ei si eventual un alt mod de regandire si redistribuire a ceea ce inseamna capitalul romanesc. Vom face interventii legale la cele doua camere din Parlamentul Romaniei, la partidele politice, la parlamentarii romani care au avut tangenta si cunosc atat economic cat si tehnic o asemenea situatie", a spus presedintele federatiei radiocomunicatii.

Campeanu sustine ca in urma cu doua luni a transmis o scrisoare chiar catre Presedintie in care explica situatia din SNR si documente si catre Comisia IT din Camera Deputatilor pentru a nu fi dezavantajata prin caietele de sarcini o firma cu capital romanesc.

Daca nu se va castiga cel putin un multiplex, din 2012 veniturile SNR ar scadea cu 40% si 30% din angajati ar trebui disponibilizati a mai spus acesta.


UPDATE Presedintele ANCOM, despre licitatiile de televiziune digitala terestra: Fiecare ofertant are avantaje si dezavantaje

Ca reactie la aceste acuze, presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, a precizat pentru HotNews.ro ca in procesul de acordare a licentelor de televiziune digitala terestra conditiile sunt aceleasi pentru toti.

"Conditiile de participare sunt aceleasi pentru toti ofertantii. Fiecare are avantaje si dezavantaje. Faptul ca ofertanti straini precum TDF si ORS au o prezumtiva capacitate financiara mai buna decat a SNR nu inseamna ca ultimul este discriminat, dupa cum sugereaza dl. Constantin Campeanu, presedintele Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii, in interviul acordat Hotnews, asa cum faptul ca SNR are o infrastructura pe care ceilalti doi nu o detin nu inseamna ca SNR este avantajat", a spus Catalin Marinescu.

Acesta a mai precizat ca punctajul acordat ofertantilor in baza caietelor de sarcini pentru capacitatea financiara (18 puncte) reflecta necesitatea asigurarii in fata Autoritatii a unei garantii cu privire la posibilitatile castigatorilor de a sustine financiar proiectul.

"Dovada ca acest punctaj nu discrimineaza SNR este faptul ca si la alte licitatii anterioare valorile au fost comparabile: licitatia pentru banda de 410MHz (23 puncte), licitatia pentru licentele BWA (18 puncte). De altfel, pentru a fi mai exacti, trebuie sa mentionam ca, in baza caietelor de sarcini, pentru cifra de afaceri se pot obtine maxim 4 puncte, diferenta pana la 18 puncte fiind data de alti indicatori precum profitul, gradul de indatorare, investitiile realizate in ultimii 3 ani, indicatori meniti sa asigure ca cel care castiga licenta o va putea si implementa.

De asemenea, plafonul de 1 miliard de euro de la care se raporteaza cifra de afaceri este stabilit tocmai pentru a nu denatura punctajul de catre ofertanti cu cifra de afaceri foarte mare. In acelasi sens amintim ca la licitatia pentru banda de 410MHz nu a existat o limita stabilita, iar la cea pentru BWA limita a fost de 2 miliarde", a mai explicat presedintele autoritatii.

In final, Marinescu a mai mentionat ca nu considera intemeiata obiectia de discriminare formulata de presedintele Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii "in conditiile in care cerintele pentru aceasta licitatie sunt mai mici comparativ cu cele specificate pentru licitatii precedente. Cifra de 1 miliard de euro luata drept etalon reprezinta cea mai mare cifra de afaceri a unui operator din Romania, ceea ce ni se pare un reper obiectiv".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4523 vizualizari

 • +6 (8 voturi)    
  Dupa 20 de ani de furt..... (Marţi, 20 iulie 2010, 16:06)

  Toma [anonim]

  ...veniti acum si va vaitati?

  Unde ati fost cand toata infrastructura voastra a fost data pe nimic diversilor operatori care au crescut precum plosnitele????

  Unde ati fost cand s-au facut licitatiile pentru dezvlotarea infrastructurii cu valori mult mai mari decat cele necesare?

  Acum degeaba mai tipati....inchideti sandramaua si plecati v-ati imbuibat destul.
  • +4 (6 voturi)    
   si unde ati fost (Marţi, 20 iulie 2010, 17:00)

   Io [anonim] i-a raspuns lui Toma

   cand plosnitele umblau cu bani dupa voi sa cumpere circuite, dar voi erati prea boieri ca sa vindeti? Si aici e vorba doar de plosnite mari, ca alea mici nu aveau cum ajunge la voi in varful dealului... iar voi erati din nou prea boieri sa le duceti circuitul acasa.
   Tehnologia evolueaza iar voi vreti acum sa tineti Romania in loc fiindca SNR nu e in stare sa evolueze odata cu tehnologia?

   RIP
   • -1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 20 iulie 2010, 19:04)

    [anonim] i-a raspuns lui Io

    • +1 (1 vot)    
     Vai de ea limba romana (Marţi, 20 iulie 2010, 21:08)

     Minus de asta pentru Plus de asta [anonim] i-a raspuns lui

     Maestre, ,Plus de asta...'' , asa o fi cum zici tu, stii povestea cu padurea si uscaturile, cand te hotarasti totusi sa te dai tu asa mare meserias cu comprimarile tale, comprima-ti si lipsa de cunostinte gramaticale si exprima-te corect in scris, in limba romana si decide-te ce e pana la urma lantul ala, lant de radiorelee sau de relee, caci cu toate ca DEX accepta ambele definitii (http://dexonline.ro/definitie/releu) cei neavizati vor intelege ca vorbesti de doua chestiuni diferite.
    • +1 (1 vot)    
     multi initiati se-arata.... (Miercuri, 21 iulie 2010, 0:49)

     pomupom [utilizator] i-a raspuns lui

     ma ciicoco esti astral de tot ma ,stii cei ala radioreleu ,esti tare ,sa mor eu de atata invidie si ma ...ce se comprima ?vrei sa-ti spun eu?ca creierul tau e comprimat (cacofonie voita)din nastere la unu neuron ma dar si ala fara nucleu si dendrite si axon.
     Ba ciccicoocaca acum ma prind ca eu credam ca un radioreleu, e defapt un neuron mai,dar problema ma e ca tie ti se comprima ma P----,dar NU ,da nimeni ma ,nu stie cei ala ma radioreleu , de sdh,pdh,n+1 qam,si alte bazaconii timpite ,nici plapumarii,nici mecaniciiNICI NU BANUIESC CA EXISTA .
     Tu sa stii ca un radioreleu a fost si este o SALTEA RELAXA ABANDONATA DE CATARAMA SI LUATA DE LA SECHEND DE UDREA si tunata sau apgrardata sau cum se spune(citat din directorul balbait din minister care nu stia cei un portal )pe care se reguleaza azi onorministru cu toti derectorii prostituati si care tot cat tine stiu CEI TELECOul SI ITul
     Da musai trebe sa te intreb ma ciocio ca tu esti fftare destept ,cei ala mux ,
     oare stie cineva sa-mi spuna?ca vvaaii de max nu stie nimeni si de vreo10 ani
     ma tot caznesc sa aflu si tot nu am aflat ca no stiut nimeni cum se face si cu ce ,iar pe aia de stiau nu io intrebat nimeni
  • -1 (1 vot)    
   Raspuns pentru Toma (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:47)

   Nelutu [anonim] i-a raspuns lui Toma

   Domnul meu, unde vreti sa ne duceti cu EUROPA VOASTRA.Dumnevoastra stiti ca 47% din populatia Ramaniei traieste (se chinui mai bine spus) la tara. Nu au posibilitati materiale sa cumpere programele TV pe cablu, nu au bani sa-si cumpere un televizor nou pentru a receptiona Televiziune Digitala Terestra.Suntem un popor de oameni nevoiasi si nu ne permitem sa trecem dintr-o data la DIGI. Statul Roman are obligatia morala sa le asigure acestor locuitori ai Ramaniei un minim de programe TV si radio. Acest lucru nu se poate face decat a se mentine in continoare si Televiziune analogica, de care se ocupa numai si numai o societate nationala de stat cum este SNR. Tote tarile lumii au televiziuni de stat. Voi PRTICULARII fceti ce vreti, dar lasati-l pe ROMAN in amaraciune lui, cu televizorul vechi pe care il are sa prida si el cateva postuiri natinale TV si Radio.
 • +5 (9 voturi)    
  romani (Marţi, 20 iulie 2010, 16:15)

  eu [anonim]

  Romani la munca nu la intins mana. Si ce daca se inchide ? cate firme private nu s-au inchis in ultimii ani. Ati vazut pe cineva sa faca greva ? E timpul ca bugetarii grasi care sufoca sistemul privat sa fie pusi la regim si la munca!
  • +2 (2 voturi)    
   Nu intinde nimeni mana (Marţi, 20 iulie 2010, 21:27)

   Minus de asta [anonim] i-a raspuns lui eu

   Nu e vorba aici nici de intins mana nici de nemunca. Personalul din statiile de emisie lucreaza in nivel ridicat de raduofrecventa produs de emitatori cu puteri de zeci de Kilowati mai multi la un loc, Radiodifuziune si Televiziune, riscand astfel ca dupa ani de zile sa dezvolte tumori canceroase. Supravegherea, depanarea, intretinerea, montarea si tot ce tine de exploatarea acestor echipamente a fost este si va fi facuta de salariatii din aceste statii astfel incat daca la un moment dat toti privatii lu' peste care difuzeaza programe Tv prin alte mijloace crapa sa ramana un sistem strategic prin care populatia Romaniei daca isi baga o sarma la mufa de antena in televizor sa poata fi in legatura cu autoritatile. Sa nu va doriti sa fiti in situatia unei calamitati majore care sa distruga magistralele de fibra si cablaraia pe care dati sau primiti voi toate posturile de Tv si sa SNR sa fie desfiintat la acel moment ... Mai sunt argumente care v-ar pune pe ganduri si nu ati mai sari bucurosi in sus ca se desfiinteaza o societate strategica dar nu-mi mai pierd vremea sa scriu aici. Eu nu zic ca toate sunt perfecte si corecte in SNR insa salariatii si conceptul pe care s-a infiinta aceasta Societate nu au vreo vina ca de cativa ani SNR si Ministerul Comunicatiilor au fost locuri in care sa se numeasca pe criterii politice oameni care din punct de vedere al competentei tehnice au fost departe de ceea ce ar fi meritat cele doua pentru ca Romania si romanii sa beneficieze de o dezvoltare in domeniul Radiocomunicatiilor si Tehnologiei informatiilor.Concluzie: Daca SNR va fi falimentat, Statul roman isi va da cu stangul in dreptul pentru ca a garantat un imprumut pentru retehnologizare pe care SNR nu il va putea rambursa si astfel noi cei care de dam cu parerea pe-aici impreuna cu cei care platesc taxe si impozite vom scoate din ,,jeb'' cca. 65 milioane de dolari asta asa la o prima strigare.
  • -1 (1 vot)    
   replica (Miercuri, 21 iulie 2010, 16:15)

   LICINIUS [anonim] i-a raspuns lui eu

   stimate domnule "eu" sint de acord cu tine ca nu trebuie sa intinda nimeni mina pentru nimic nemuncit, dar si aceasta vinzare mascata ce se doreste , adica pe degeaba nu poate sa se infaptuiasca. Este normal sa se faca greva, ca sa poti salva o societate in care majoritatea au pus suflet in munca de zeci de ani, au muncit si au imbatrinit in aceasta societate. Nu putem fi de acord cu aceasta mascarada ce se face , ne pare rau ca sinteti atita de naivi sa credeti o gramada de minciuni prin care sinteti dezinformati, incepind cu aceea lista de salarii care s-a publicat. Nu cred ca stii tu prea multe despre despre societatea asta dar probabil ca ai fost rugat sa postezi si tu o parere contra.
 • +7 (9 voturi)    
  foarte tare ! (Marţi, 20 iulie 2010, 16:35)

  Pandele [anonim]

  Deci sindicatul de la SNR vrea anularea licitatiei si refacerea caietului de sarcini in asa fel incat sa fie sigur ca va castiga si SNR un multiplex.
  Buuuun...
  Pai de ce se mai face licitatie ? De ce sa nu il ia direct ? De ce sa n-o mai frece SNR-ul pe bani publici care vin oricum, indiferent cat de buni sau rai sunt ?
  E cel mai recent exemplu al felului in care sindicatele au distrus tara asta. O tara de bugetari care se mira de ce nu mai sunt bani. Pentru ca nu putem fi toti bugetari, de-aia !
  Daca v-ati uita in bugetul TVR cati bani sunt alocati pentru transmisii terestre, adica bani care se duc la SNR, pentru o mana de oameni care se mai uita in tara asta la TVR prin antena terestra vi s-ar face rau ! Si dupa aia ne miram de ce nu mai sunt bani. Bine va face ANCOM-ul !
  • +7 (7 voturi)    
   au luat pleasca (Marţi, 20 iulie 2010, 17:04)

   Io [anonim] i-a raspuns lui Pandele

   licitatia de WiMAX cand daca se miscau repede, mai aveau o sansa. Tot s-au chinuit sa liciteze spaga, pana la urma au rezolvat-o cu Omnilogic si inca tot n-au dat drumul la servicii.
   Acu' e prea tarziu si intr-adevar fara banii de la TVR nu vor mai putea plati imprumutul.

   In consecinta, nici daca iau licitatia cu dedicatie nu sunt in stare sa faca ceva cu o licenta. Asa ca nu vad de ce s-ar mai obosi ANCOM.
 • +2 (6 voturi)    
  Sa explice dl ministru SAndi ce-i un multiplex (Marţi, 20 iulie 2010, 16:53)

  inginer [anonim]

  Asta pentru ca pe site-ul domniei sale, la indemnul CONTACTEAZA-MA, mi s-a facut rusine, sunt o fire mai timida. Cine stie peste ce dadeam?!?
  Dar as vrea sa ne explice el , singur, cu cuvintele lui, ce e un multiplex si de ce e vital pentru SNR!
  Ca are si consilieri, si expertiza si e ministru.
  De portalul ala de 500 milioane de euro, ce sa mai zic: unde e sau unde sunt banii?
  • -1 (1 vot)    
   consilierii lui sandu (Marţi, 20 iulie 2010, 19:51)

   bilbiitul [anonim] i-a raspuns lui inginer

   Consilier personal -transportator si smenar de sibiu .Habar nu are nici el nici Sandu de Electronica si Comunicatii.
   Daca p...a asta de Sandu a fost pus politic de ce pisicii maswii nu si-a luat consilieri profesionisti??

   Pe astia cred cred ca ii maninca pielea.....
 • +5 (7 voturi)    
  Dar daca va privatizeaza? (Marţi, 20 iulie 2010, 16:55)

  Dianora [utilizator]

  Nu stiu daca au auzit, dar compania Romtelecom, fosta nationala de telefonie fixa, din peste 50.000 de angajati cati avea la privatizare, a ajuns sub 10.000 si continua "down sizing", RT continua sa functioneze, ba ofera si televiziune. Asa incat copii, ciocu' mic si joc de glezna ca poate da privatizarea si peste voi.
  • +2 (2 voturi)    
   mda (Marţi, 20 iulie 2010, 19:21)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Dianora

   ai uitat sa spui ca Romtelecom (poreclita odata si Romtelefon) a devenit chiar mai profitabila, mai eficienta si cu o imagine mult mai buna decat atunci cand avea monopol...si asta doar pt ca este administrata de un privat...
   N-am fost niciodata angajat Romtelecom si nici n-am vreo ruda pe acolo, dar lucrurile mentionate mai sus se vad de pe Marte....asa ca cei care credeti ca serviciul la stat este doar pt a nu sta acasa pt un salariu bun va sfatuiesc sa incepeti a depune CV-uri pe la privati...s-ar putea sa iesiti chiar mai bine!
   PS: Un "serviciu la stat" suna cinic daca ne gandim la sensurile cuvantului "stat", nu?
  • +2 (2 voturi)    
   Romtelecom (Marţi, 20 iulie 2010, 20:52)

   Erno [anonim] i-a raspuns lui Dianora

   Cei care au privatizat Romtelecom stiau foarte bine ce fac ,pentru ca statul deja a facut retehnologizarea .De fapt au primit o companie modernizata deja .
 • +4 (4 voturi)    
  despre articolul in sine (Marţi, 20 iulie 2010, 17:10)

  muhai [anonim]

  Frati hotnewsisti, nu se putea sa sariti in schema cu o idee-doua din partea conducerii Radiocom (alta decat declaratia pentru Mediafax) si/sau din partea mediului privat? A? Era prea greu? Asa e mai simplu, da, sa scrii o stire dupa declaratia unuia singur. Si s-o trantesti fara sa pui emfaza ca E O DECLARATIE DE INTENTIE si nu UN FAPT. Asta este un jurnalism de tip... RADIOCOM, fratilor! Retransmisie de date! Patronul ala al vostru ar trebui sa te reduca si pe tine, ca Radiocomu pe cei 700, nenea Vasilache!
  Trecand peste asta, nu uitati voi cei ce va dati cu parerea ca traim dupa constitutia ILIESCU si dupa pachetul de legi universale care i-a urmat si care se remarca prin faptul ca da dreptate tuturor si nimanui. Dar are tendinta sa duca la perpetuarea nomenclaturii comuniste de grad 2,3 si pana la 1.000 cat mai mult timp posibil. In stilul acesta probabil ca vom fi prima tara europeana care rateaza digitalizarea dupa ce Curtea Constitutionala o va fi declarat ne-. Moahahaha!
 • +1 (3 voturi)    
  SNR (Marţi, 20 iulie 2010, 17:26)

  Mihai [anonim]

  Dupa parlamentari astia sint cei mai mari hoti, aveti idee ce salarii, ce venituri, ce masini au astia?
  Se pling ?Au fost un si sint inca un monopol ordinar.
 • +2 (2 voturi)    
  i-auzi ia (Marţi, 20 iulie 2010, 17:47)

  shase [anonim]

  SNR nu era compania aia unde in aprilie o femeie de serviciu castiga 3249 lei net iar un fochist 3129? aa da.. ea era. pai, mai dragilor eu mi-as face griji ca SNR ar putea falimenta tocmai de la asemenea salarii. ce-ar merge o privatizare si la SNR ca prea au pretentii mari si realizari putine.
 • -1 (1 vot)    
  jos heblu. greva (Marţi, 20 iulie 2010, 19:12)

  vuvuzeaua [anonim]

  bai fratilor trezirea. astia vor sa ne dea afara . ajuge. haideti sa tragem heblu sa sara sri si comumnicatiile in aer sa inteleaga conducerea ca munca , puterea, priceperea si experienta apartin slujbasilor credinciosi si nu trepadusilor si lingailor.
 • -1 (1 vot)    
  Sictir (Marţi, 20 iulie 2010, 19:42)

  Taifun [anonim]

  Pentru GASCA sustinatorilor ANCOM (Marinescu PDL) si a sustinatorilor Popentiu-Medan Romeo-Sandu Gabriel . ATENTIE vor urma dezvaluiri IMPORTANTE in presa cu trimiterea materialului si a documentelor justificative la organele de cercetare penala (DNA).

  NU UITATI. Aproape fiecare salariat are cel putin un document sau o informatie care va demonstra strategia de falimentare a SNR.
 • 0 (2 voturi)    
  iarasi voi?! (Marţi, 20 iulie 2010, 20:03)

  Nela [anonim]

  Aaaa, Radiocom! Cind a scris Hotnews ca aveti lefuri prea mari, ne-ati explicat ca voi functionati ca o societate privata (!!!). Cind e vorba de o licitatie, voi vreti regim preferential, ca sinteti ai statului (!!!!!!!?). Hotariti-va o data...Si, pina va mai ginditi cum functionati, mai pieptanati o data schema aia de personal cu multi sefi, soferi, chelneri, cameriste si peisagisti- poate ca pierderile voastre nu de la concurenta se trag...
 • +1 (1 vot)    
  astia-s aia cu >30mil. la femeia de servici... (Marţi, 20 iulie 2010, 20:39)

  aa [anonim]

  astia-s aia cu >30mil. pe luna la femeia de servici...

  trebuie sa recunosc ca aveti personal foarte competitiv pe piatza muncii
  • 0 (0 voturi)    
   invidie vs adevar (Marţi, 20 iulie 2010, 22:02)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui aa

   incadrarea e de femeie de servici, dar e si camerista si bucatareasa si fochist si mai sta si in permanenta la statie..
  • +2 (2 voturi)    
   mai avem (Marţi, 20 iulie 2010, 22:29)

   CDD [anonim] i-a raspuns lui aa

   daca nu am apelat la altii ci altii la noi inseamna ca avem specialisti
 • +2 (2 voturi)    
  raspuns lui toma (Marţi, 20 iulie 2010, 21:10)

  neica nimeni [anonim]

  mai voi astea care va credeti ca le stiti pe toate, lasati gura mica ori nenea COSTESCU va da cascavalu mare de improscati cu noroi tocmai vaca care ca dat sa manince, un tehnician de la costila, topolog sau alte statii nu ridica mai mult de 2000roni asta in cazul in care are ore de noapte, stie careva dintre cei care fac atit tam-tam cum este sa faci schimbul la costila sau la alte statii de munte cu rucsacul in spinare prin zapada de 60cm si sa nu vezi la 2 metri in fata ta, oare stiu acei magari pupincuristi ce inseamna sa stai in izolare 2-3 saptamini numai tu si ursu, sa o lase mai moale ca cei ce trudesc asigurind emisia programelor mationale nu sunt paznici la stilpii cu antene, stie ca cei ce se ocupa de asigurarea transmisiei sunt un fel de moase ( sudori, mecanici, strungari, etc) si ca pe onor conducerea nui intereseaza ei vor sa nu fie evenimente numai cece lucreaza cunosc astea,restul este doar praf in ochi, sa spuna libidinosii astea care se cred buricul pamintului ce specializare are onor directorul general, citi consilieri sugativa are si ce salarii iau de pe spatele muncitorilor(personal tehnic) tocmai ei vorbesc, sa dea afara macar 7 consilieri din cei 10 cit are si por ramine 35 de tehnicieni pe post, oare stie careva ca salariu unui consilier este aproape egal cu cel al directorului, sa dea afara pe toti cei care au fost angajati dupa ce sa facut restructurarea anterioara si dupa aceea vom mai vedea .
 • +2 (2 voturi)    
  SNR , marfa de vanzare (Marţi, 20 iulie 2010, 21:18)

  lisandru [anonim]

  Concurenta pe piata comunicatiilor este deosebit de puternica, dar acum prin mijloace specifice, unii binevoitori din conducerea Radiocom la intelegere cu ANCOM si alti operatori pun la cale operatiunea de faliment a acestei firme prin lichidarea prin disponibil;izarea meseriasilor din domeniu, prin externalizarea serviciilor, prin vanzarea activelor. Se urmareste faramitarea si vanzarea pe bugati la preturi foarte mici a societatii.Metoda are miros de Zsolt Nagy- Cazan - Stancev . Aviz amatorilor
 • +2 (2 voturi)    
  peisagisti (Marţi, 20 iulie 2010, 21:25)

  Erno [anonim]

  Pentru toti care vorbesc de "peisagisti " va invit sa veniti la urmatorul loc de munca :Pleci de acasa cu masina ta personala ,si dupa 1/2 -2 ore (depinde la ce distanta stai) ajungi undeva ,unde lasi masina , si mai departe o iei pe jos intr-o zapada care ajunge pina la briu. O tii tot asa cam o ora jumate cu un rucsac de vreo 10 kilograme ,pentru ca timp de 2 saptamini nu mai calci pe acasa ( asa este tura de serviciu pe munte) Va asigur ca intre timp trece tot cheful de peisagist .Si asta pentru un salariu de jumatete de fochist .
  • +2 (2 voturi)    
   Nu te chinui ca nu-i impresionezi (Marţi, 20 iulie 2010, 22:13)

   Minus de asta [anonim] i-a raspuns lui Erno

   Nu te chinui ca nu-i impresionezi pe cei care sunt doar obisnuiti sa-si dea cu parerea iar daca sa presupunem ca n-am dreptate si i-ai impresiona totusi sa stii ca tu tot asa vei ajunge si in continuare la serviciu. Pe alocuri au dreptate si cei care condamna anumite aspecte dar asta nu e vina celor ca tine care muncesc si se deplaseaza la locul de munca in conditii grele si foarte grele in functie de anotimp. Mai e si radiofrecventa care ne macina sanatatea intr-un mod care inca e insufucuent de bine cercetat si pentru care inca ne judecam cu conducerea pentru un amarat de spor de 3% cand in toata tara paparude politice de pe la Consilii judetene au spor de antena pentru ca vezi Doamne au si ei o antena GSM pe cladirea in care lucreaza. Mai sunt orele de noapte care te fac pe cand ajungi acasa sa nu mai stii care ti-e ritmul biologic, ajungi ca noaptea sa nu mai poti dormi si ziua sa iti fie somn si daca primesti pentru asta un spor la salariu imediat sar baietii ca la mananci banii din impozite, sunt multe alte aspecte de discutat insa ,,oamenii muntilor'' sunt obisnuiti sa isi vada de treaba lor si nu sa dea cu ciocul in spatele anonimatului comentand tot felul de rautati nascute la comanda sau din invidie sau din lipsa de ocupatie, sau din orice alt motiv. Sa auzim de bine fratilor.
 • -1 (1 vot)    
  TeDeFe (Marţi, 20 iulie 2010, 22:32)

  TeDeFe... [anonim]

  TeDeFe nu va avea de ales, tot cu emitatoarele SNR va lucra, pentru ca sunt deja peste 100 , ce pot fi trecuti la digital si amplasamentele sunt in locurile care trebuie , pentru o propagare buna.
  Adevarul e ca licitatia este trucata, clauza aia cu punctaj maxim pentru cifra de afeceri peste 1 miliard de euro e abuziva si pute de la o posta.Pe de alta parte Subventia bugetara pentru TVR sare de 30 milioane Euro anual. Cu banii astia , meritam sa avem toate cele 6 canale TVR in toata tara, nu numai doua! ( inclusiv HD-ul)
  Cat despre cearta dintre antevorbitorii mei, au dreptate si cei care spun ca e greu sa lucrezi pe munte, in izolare si sub radiatii radioelectrice, dar au dreptate si cei care spun ca s-a furat mult prea mult. Omnilogic stie de ce!
 • -1 (1 vot)    
  Jaful national (Miercuri, 21 iulie 2010, 0:29)

  corina [anonim]

  Pentru toti cei care bat campii fara sa cunoasca situatia vreau sa le spun ca aceasta societate este cu capital integral de stat si deserveste in principal televiziunea si radioul national, pe langa serviciile de urgenta, politie, armata, jandarmeria si alte institutii de stat vitale. Ghinionul acestei societati a constat in faptul ca intotdeauna a fost la cheremul conducatorilor numiti politic care nu au vazut in aceasta societate decat o vaca buna de muls atat pentru ei cat si pentru partidul care i-a pus in functii. Fiind o societate de stat normal ar fi fost sa fie in slujba cetateanului, dar din pacate nu s-a intamplat asa si pe primul loc au fost interesele clientelare. Acum cand nu mai este nimic de muls, pentru a potoli setea nestavilita de bani a clicii politice din varful societatii si din minister se doreste vanzarea cu totul a acestei societati, probabil contra unor comisioane grase. Cei care se bucura de aceasta situatie nu realizeaza ca teapa data este de fapt la bugetul statului la fel cum s-a intamplat cu toate societatile de stat privatizate si nota de plata o vom suporta cu totii. Referitor la “salariile nesimtite” asta nu este decat o dezinformare si o intoxicare a conducerii pentru a discredita sindicatul care se opune jafului care se petrece in prezent in aceasta societate. Despre acea femeie femeie de serviciu si acei muncitori care au fost scosi in evidenta in presa nu s-a spus ca au avut in mod nefericit pe langa salariul de baza si ajutorul de deces acordat pentru disparitia unei rude de gradul 1 din familie. Ei au fost aratati cu degetul pentru niste salarii pe care nici nu le viseaza in timp ce ministrul comunicatiilor conform declaratiei de avere nu are nici un ban si se plimba cu o Dacia 1300 veche de 10 ani (pentru cine poate sa inghita asemenea gogosi). In concluzi nu mai credeti toate minciunile pe care le arunca in presa actualii politicieni, care sub masca reformei si restructurarii ne vor numai binele, dar in realitate nu stiu cum
  • -1 (1 vot)    
   SNR o vaca cu ugere din care curge deja sange (Miercuri, 21 iulie 2010, 11:31)

   Minus de asta [anonim] i-a raspuns lui corina

   ,,Am gasit la SNR o situatie pe care pentru a o descrie voi compara SNR cu o vaca cu ugere din care nu mai iese lapte ci sange'', asta declara intr-o teleconferinta cu toate locurile de munca actualul deputat de Sibiu d-nul Mircea Cazan pe vremea cand era Director General la SNR. Si-a propus atunci sa vindece ,,vaca'' si sa o faca sa dea lapte. CE a reusit in realitate din ceea ce reiese din analizarea documentelor financiar contabile? ne-a lasat ,,o vaca in coma cu ugerele amputate''. Problema mare in tara asta este ca marii ,,conducatori'' numiti pe criterii politice nu semneaza la investire un CONTRACT in care sa se specifice ca si clauza obtinerea de performanta iar in caz contrar sa fie de acord sa jupoaie statul si pielea de pe ei pana isi recupereaza paguba. Sa vad atunci cati s-ar mai inghesui sa semneze un asemenea contract. In prezent fiecare vine isi face facutele (a se intelege inclusiv campanie si promovarea imaginii pe banii societatii) si pleaca lasand o gaura mult mai mare decat cea pe care a gasit-o. Deci dragi ,,ANAL-isti'' inveninati de ura si invidie despre asta ce parere aveti desigur raspundeti doar daca sunteti capabili sa vorbiti si despre altceva decat despre femeia de serviciu si peisagistul ce a ramas in mintea dumneavoastra dupa ce vi s-a spalat creierul de catre Consilierii specialisti in dezinformare si manipularea maselor...
  • 0 (0 voturi)    
   Un biet muncitor..... (Joi, 22 iulie 2010, 12:48)

   aburel vlaicu [anonim] i-a raspuns lui corina

   Da, un biet muncitor amarat care a fost scos in fata de conducere pentru propaganda. Nu avea spor de vechime decat 6000 de lei. Probabil ca lucreaza la SNR de pe vremea lui Mihai Viteazu. Nici mumiile din Egipt nu au atata spor de vechime.
 • -1 (1 vot)    
  inspiratilor (Miercuri, 21 iulie 2010, 1:08)

  pomupom [utilizator]

  sindicatilor va-ti gandit mult unde sa dati interviuri si sa va plangeti ?nu stiu de ce nu va-ti dus la sandu acasa direct ,...aha m-am prins ca n-are casa asa zice in declaratia de avere .DE AIA VA-TI DUS LA OFICINA
  • -1 (1 vot)    
   pomupom (Miercuri, 21 iulie 2010, 2:02)

   corectul [anonim] i-a raspuns lui pomupom

   de ce nu va uitati la vremea cind CAZAN era director si vindea tot din SNR iar apoi acest POMpentiu vinitura celor mai slabi menegeri romani si care e pus de marioneta se dea din papagal in favoarea lui BASE &co si pupa in fund pe toti iar de raspundere habar nu are ?
   Oare cei 1800 de salariati or fi toti timpiti si inculti ?
   stiti care e un salar in SNR ?
   in jur de 1600 cu toate sporurile si stat in cimp de RF 12 ore din 12 iar de urmasii nostrii numai noi stim ce emotii si necazuri avem .
   La asta nimeni nu zice nimic ?
   bine ca senatorii iau spor de antena iar noi care suntem cobai nu avem nici un derept .
   ia sa vedem cum am sta cu alti daca ar sta in acest cimp RF si cit ar cere ca spor?!
   acum va las sa v ginditi inainte de a comenta la comanda POLITICA.
   ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.AMIN
 • +1 (1 vot)    
  strategie (Miercuri, 21 iulie 2010, 6:44)

  tepelus [anonim]

  Daca in tara asta era vreo strategie nationala,in ceva atunci probabil nu s-ar mai garanta credite pentru ibvestitii ca apoi sa bagi soc nat in faliment.Probabil ca un manager strain ca la DACIA, si nu un membru ar fi facut alceva dintr o societate nationala
 • -1 (1 vot)    
  pacat (Miercuri, 21 iulie 2010, 9:02)

  paduchele [anonim]

  stiti care este durerea mare ca pana acum toti au supt la greu iar noi paducei am ramas de prosti
  cei care sunt acum la putere nu vor decat sa distruga tot ce s-a cladit in atatia ani de zile si noi cei care am ramas pana noaptea tarziu la munca nu am fost niciodata apreciati
  sa le fie rusine
  are Dzeu grija de toata lumea
  sa nu ajunga sa -si roada unghiile intr-o zi
 • -1 (1 vot)    
  alt tun? (Miercuri, 21 iulie 2010, 9:33)

  Ela Nor [anonim]

  Mi s-a parut un articol obiectiv. Si nici macar nu s-au putut oferi toate informatiile. Mi se pare revoltator ca in ultima vreme, s-au inmultit situatiile in care, "smecherii" incearca sa devalizeze si sa preia ce a mai ramas, din companiile de stat. Repetam situatia Romtelecom-ului. Companiile romanesti nu sunt capabile sa administeza aceste afaceri? Trebuie sa le vindem pentru ca niste indivizi sa ia spaga? Pentru ca asta s-a facut. Cum e posibil, ca o companie care este profitabila, care are logistica in comunicatii la nivel national sa nu aiba strategii de dezvoltare pe termen, mediu si lung? Cum e posibil, ca alte firme, incepute ca niste afaceri mici, sa isi poata dezvolta si sa preia din mers, diferite domenii legate de comunicare, in timp ce Radiocom, a batut pasul pe loc? Managerii aceia nu au fost atat de idioti. Dar a fost greu ca pe o firma profitabila sa o aduci la sapa de lemn. E si acesta un efort. Iar ultimul pas in acest proces, e disponibilizarea salariatilor si externalizarea serviciilor, incat sa se piarda toate urmele.
 • -1 (1 vot)    
  falimentarea deliberata a SNR? (Miercuri, 21 iulie 2010, 11:10)

  elena [anonim]

  Comentariile de pana acum imi lasa un gust amar.Prea ne pricepem toti sa comentam in toate domeniile si sa improscam cu noroi in dreapta si in stanga. Problema este simpla: avem sau nu nevoie de radioul si televiziunea nationala ca o alternativa la televiziunile comerciale (de scandal)? avem sau nu nevoie de obiectivele S.N.Rului amplasate strategic cu acoperire pe 98% din suprafata tarii ,care deservesc (si); politia,pompierii,salvarea ,I.P.S.U,tot
  ce inseamna telefonie mobila si alte Servicii?DA oameni buni avem nevoie. .Nu fac politica dar transmisia terestra este o alternativa de luat in seama Ganditi-va care ar fi fost rezultatul Revolutiei din 89 daca nu ar fi fost mentinuti in functiune emitatorii de radio si televiziune.
  • 0 (2 voturi)    
   Raspuns pentru Elena (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:37)

   aburel vlaicu [anonim] i-a raspuns lui elena

   Daca nu am fi avut TVR in toata tara la revolutie nu ar fi murit atati romani trimisi sa prinda teroristi de toti "expertii" care s-au perindat pe ecran.
 • 0 (2 voturi)    
  Si totusi.... (Miercuri, 21 iulie 2010, 13:35)

  aburel vlaicu [anonim]

  la ce foloseste acest SNR? Radio Romania oricum nu prea mai asculta multa lume, TV1 si TV2 se pot vedea foarte bine pe cablu sau satelit (Digi&Company). Prin urmare la ce e nevoie sa cheltuim atatia bani?
  • -1 (1 vot)    
   servicii (Miercuri, 21 iulie 2010, 21:23)

   Elod [anonim] i-a raspuns lui aburel vlaicu

   SNR nu este doar pe post de răspândac al TVR.

   Au o rețea destul de extinsă de stații pe tot teritoriul României, cu cross-bordere, alimentare cu energie cu backup aferent și o mulțime de profesioniști.

   Oferă servicii de transport pentru o mulțime de provideri, ajung în locuri în care nu poți ajunge cu fibră pentru că încă nu e rentabil. Față de fibră, comunicația este mult mai sigură.

   Ar fi păcat de ei, și probabil că în caz de nevoie am simți lipsa unei rețele care funcționează și în cazuri extreme.
   • -1 (1 vot)    
    Si totusi cifrele... (Joi, 22 iulie 2010, 10:23)

    aburel vlaicu [anonim] i-a raspuns lui Elod

    ne arata ca 80% din veniturile SNR vin din broadcasting (sursa: site SNR). Adica raspandac al TVR ..... si un raspandac destul de scump platit si cu o rata de indatorare fabuloasa.
    Mai mult, la nivelul anului 2007 (ultimul raport disponibil, oare de ce?) ponderea in cheltuielile de exploatare o detineau cheltuielile cu personalul urmate de deprecierea imobilizarilor si de prestatii de la terti. La un numar de 2248 salariati (sursa mfinante.ro) rezulta o cheltuiala medie lunara cu salariile de 3427 lei. Cam multi profesionisti si cam scumpi.
 • +1 (1 vot)    
  ....n-ai inteles nimic (Miercuri, 21 iulie 2010, 21:35)

  br [anonim]

  Incerc sa iti raspund scurt si la obiect

  Pentru ca 98% din populatia tarii sa aiba acces GARANTAT gratis sau platind o suma modica ( abonamentul radio-tv) la informatie, divertisment, cultura , etc.
  Pentru ca in majoritatea covarsitoare a tarilor din lumea asta exista retele terestre de broadcast care difuzeaza programe nationale. Oare aceste tari de ce mai au nevoie de asemena retele ?
  Pentru ca in Ro reteau SNR este singura care a fost conceputa si este capabila sa asigure continuitatea comunicatiilor si informarea populatiei in caz de calamitati de orice fel, NECONDITIONAT.
  Chiar si in Statele Unite unde nu exisat "retea de stat" exista un sistem automat national care in cazuri exceptionale blocheaza transmisiile retelelor private, acestea difuzand obligatoriu acelasi "program national"
  • -1 (1 vot)    
   Sa ne uitam un pic la cifre si la legi (Joi, 22 iulie 2010, 12:20)

   aburel vlaicu [anonim] i-a raspuns lui br

   1. Suma modica de care spui:
   - Taxa RadioTV/luna in Romania: 80 lei
   - Licence Fee UK/luna: 53,75 lei (10,53 GBP, include si receptia online)
   Parca totusi nu e chiar asa de modica cum ziceai.
   2. Adevarat, in majoritatea exista. Spre exemplu SNR-ul maghiar: Antenna Hungaria avea in 2008 un numar de 627 de salariati cu un salariu mediu lunar de aprox. 3400 lei. Nu prea seamana cu cel romanesc, mai ales avand in vedere nivelul de trai. Sau poate ca ungurii nu au specialisti de neinlocuit, cine stie.
   3. In State exista in prezent ceea ce se cheama EAS (Emergency Alert System) si care in principal: “....provide the communications capability to the President to address the American public during a national emergency” (sursa: http://www.fcc.gov/pshs/services/eas/). Nu e "un sistem automat national care blocheaza......" Nu blocheaza nimic. Pune la dispozitie un canal de comunicatie pentru presedinte, iar prin reglementarile FCC toti broadcasterii, indiferent de canal, sunt obligati sa participe.
   In prezent in Romanica sistemele de comunicatii de urgenta se cam calca pe picioare. Ne-ar trebui un cost assessment facut profi ca sa vedem cum ne-ar fi mai ieftin.
   Oricum, nici unul dintre actele normative care reglementeaza activitiatea SNR nu sufla o vorba despre “continuitatea comunicatiilor si informarea populatiei in caz de calamitati de orice fel, NECONDITIONAT”. E doar o alta poveste de adormit copii.
   Exista in SNR vreun plan de asigurare a comunicatiilor in caz de urgenta catre populatie? Pana acum lumea afla despre viituri si explozii de la Antene si de la Realitati.
   • +1 (1 vot)    
    domnului aburel (Joi, 22 iulie 2010, 15:54)

    br [anonim] i-a raspuns lui aburel vlaicu

    Abonament Radio TV 80 lei ? hai sa fim seriosi, poate la pesoanele juridice.

    Pe factura mea de electricitate ultima data scria 4,5 ron

    EAS este un sistem automat .altfel cum s-ar putea asigura coincidenta in timp a unei aparitii sa zicem a presedintelui Obama din Biroul Pval
    Sau crezi ca dau consilierii presedintelui mii de telefoane broadacsterilor si acestia la ora 21 fix apasa pe buton si comuta liniile de modulatei ....mai citeste
    Nu confunda sistemele de comunicatii de urgenta specializate cu broadcastingul de radio si TV. Oricum si acele sisteme tot in ampalsamentele SNR sunt colocate, in mare masura

    "Oricum, nici unul dintre actele normative care reglementeaza activitiatea SNR nu sufla o vorba despre “continuitatea comunicatiilor si informarea populatiei in caz de calamitati de orice fel, NECONDITIONAT”. E doar o alta poveste de adormit copii. "


    Obiectivele SNR sunt singurele care au autonomie energetica de lunga durata....saptamani . Nu alearga nimeni cu grupul electrogen de la un site la altul ca in telefonia mobila in caz de cutremur, inundatii etc . Aminti-va ce s-a intamplat cand s-au blocat toate retelele de tf mobila la ultimul cutremur sau cand au "cazut "zeci de site-uri d etelefonie mobila in cazul inundatiilor
    Neconditionat pentru ca in orice moment o retea privata poate refuza difuzarea unor comunicate sau orice alt fel de anunturi de interes national sub diferite motive.
    Nu cunoasteti situatia reala a sistemului si incercati sa o bagatelizati folosind expresii de genul "povesti de adormit copiii"
    Planul de asigurare a continuitatii comunicatiei exista si se aplica in fiecare zi si este stipulat in regulamente, norme, proceduri nu numai in situatii de urgenta. De fapt reteau SNR functioneaza permanent in stare de urgenta atat timp cat otice intrerupere mai mare de 3 secunde trebuie raportata.
    In astfel de situatii se iau masuri suplimentare prevazute in instructiuni specifice.
    • -1 (1 vot)    
     Teoria e frumoasa, dar practica ne omoara.. (Vineri, 23 iulie 2010, 9:43)

     aburel vlaicu [anonim] i-a raspuns lui br

     Taxa RTv: 4 lei pentru TV si 2,5 lei pentru Radio
     Hence: taxa Radio+TV la Romanica: 6,5 lei. Mai mare ca la amaratii aia de englezi, asa ca nu e in nici un caz suma modica. Mai mult, amaratii din UK pentru suma respectiva primesc: 10 programe TV, 16 programe radio, 3 programe online. La ei se cheama suma modica, nu la noi.

     Cat despre prestatia SNR in situatii de catastrofa ar fi bine sa nu ne luam dorintele drept realitate. Nici legislatia in vigoare, nici obiectivele oficiale pe care SNR si le-a stabilit nu prevad ceva de genul acesta: "Portofoliul variat de servicii oferite de RADIOCOM se adreseaza, in principal, segmentului business" (sursa: http://www.radiocom.ro/despre-noi/profil-companie/)

     Cand au cazut retelele telefonice mobile nu am auzit nimic despre vreo actiune a SNR in sensul asigurarii comunicatelor oficiale catre populatie (nu ca ar avea cineva incredere in ele :)))).
 • +1 (1 vot)    
  completare (Joi, 22 iulie 2010, 16:09)

  br [anonim]

  Ciferele din 2007 sunt caduce
  Numarul de salariati ai SNT in 2010 este cu cateva sute mai mic si va va mai scadea cu 40% anul asta.
  Eu nu am argumentat aici decat necesitatea existentei unei astfel de retele nationale. Numarul de persoane care este necesar pentru operarea acestei retele variaza in functie de gradul de automatizare a site-urilor retelei si de numarul acestor site-uri
  De aceea comparatia cu omologii din Ungaria este fortata si ati folosit-o numai pentru ca va avantaja in argumentatie numarul redus de angajati fara sa spuenti nimic altceva despre complexitatea retelei care este mult mai mica decat cea a SNR. Va dau un singur agument de ordin georgrafic : relieful si suprafata ..
  Cei din Ungaria dupa ce au redus drastic numarul de personal si-au dat seama ca nu pot asigura operarea retelei si au inceput sa ii angajeze inapoi.
  Inca o data: necesitatea existentei unei astfel de retele nationale nu poate fi pusa la indoiala, despre orice altceva, nr de angajati, rentabilitate , etc se poate discuta oricand
  • 0 (0 voturi)    
   Practica ne omoara.... (Vineri, 23 iulie 2010, 9:33)

   aburel vlaicu [anonim] i-a raspuns lui br

   Raportul pe 2007 este ultimul publicat de SNR, asa ca alte date oficiale nu sunt disponibile pentru comparatie.

   Salariul mediu lunar pe angajat la omologii SNR din Ungaria, in 2007 era sensibil egal cu cel din SNR. Nivelurile de trai din cele doua tari erau insa putin diferite. Asa le trebuie daca nu au specialisti de neinlocuit.
 • +1 (1 vot)    
  psiho (Miercuri, 28 iulie 2010, 6:56)

  ciofu dan [anonim]

  Am citit intimplator comentariile ....
  Din pacate, nu am vazut nicio opinie rationala. Problema noastra este ca nu suntem in stare sa vedem lucrurile mai profund, dincolo de starea emotionala si de conjunctura ...
  Unii nu stiu sa formuleze nimic concret, stiu sa injure si nici macar hazliu ..
  Vai de noi ...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by