France Telecom ar putea sa-si vanda cateva din operatiunile mai mici din anumite tari europene, in conditiile reducerii veniturilor pe continent, a declarat marti Gervais Pellissier, directorul financiar al grupului francez, citat de Bloomberg. France Telecom a demarat in acest sens o evaluare privind oportunitatile de consolidare sau posibila vanzare a operatiunilor, analiza ce vizeaza toate tarile europene in care activeaza, exceptie facand Franta, Polonia si Spania.

Rezultate Orange in Romania si piete mai miciFoto: France Telecom

Directorul executiv al France Telecom, Stephane Richard, evalueaza perspectivele afacerilor demarate in tari care includ Austria, Belgia si Romania, pe masura ce cresterea veniturilor din Africa si Orientul Mijlociu continua sa fie solida.

Datele prezentate marti de grupul francez arata ca numarul total de clienti al France Telecom a depasit 215,9 milioane utilizatori la sfarsitul lunii martie 2011, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada din 2010, gratie unei cresteri de 25% in Africa si Orientul Mijlociu.

Orange este brandul sub care France Telecom furnizeazã servicii de comunicaţii mobile, Internet şi televiziune.

In primele trei luni ale acestui an, veniturile Orange in Romania au scazut cu 6,3% pana la 222 milioane de euro. Numarul clientilor Orange in Romania a ajuns la peste 10,3 milioane utilizatori, in scadere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cifra reprezinta o scadere si fata de numarul de clienti de la sfarsitul lui 2010, cand Orange avea 10,5 milioane clienti.