Programul Tomata nu a fost un succes, a declarat Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, în cadrul dezbaterii bugetului din Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament. Potrivit acestuia, la un simplu control într-un județ a găsit 410 dosare fictive pe care s-au luat câte 3.000 euro.

Rosii tuguiateFoto: Google

„Programul Tomata nu a fost un succes. A fost gândit inițial și trebuia să aibă succes. Din nefericire nu a fost un succes. S-au cheltuit 260 milioane euro. Foarte multe dosare depuse au fost fictive. La un simplu control într-un județ am găsit 410 dosare fictive pe care s-au luat câte 3.000 euro. Cei care chiar au lucrat și au fost serioși au produs în aceeași perioadă cantități mari de roșii care au fost aruncate”, a spus ministrul.

El a precizat că dorește să schimbe programul în: legume în spații protejate.

„Legumicultorii m-au întrebat tot anul de ce doar roșiile sunt subvenționate. Legumicultorii primesc în fiecare an sprijin cuplat vegetal 4.600 euro/ha pentru toate legumele pe lângă plata curentă”, a spus el.

Acest program, spune Oroș, va fi mai sigur.

„Doar cei care cultivă legume, pe care piața le va cere, vor primi acei bani. Mai sunt 150 milioane euro pentru următorii doi ani doar pentru sere, solarii și depozite la legume pentru investiții”, a mai arătat el.

Mai multe detalii vezi în: Buget 2021 – ziua 2 Șeful comisiei a uitat cum îl cheamă pe ministrul Sportului / PSD nu și-a mai susținut mare parte din miile de amendamente de la Dezvoltare. Radio România nu ar avea bani de funcționare