Curtea de Apel din Paris a confirmat miercuri procesele împotriva Volkswagen în dosarul Dieselgate, în timp ce compania a cerut abandonarea acestora din cauza unei proceduri paralele în Germania, a indicat o sursă judiciară solicitată de AFP.

O linie de productie a VolkswagenFoto: Volkswagen

"Camera de ancheta a Curtii de Apel Paris a respins cererea formulata de SA Volkswagen AG de incetare a procedurii din cauza unor proceduri in Germania. Astfel, ancheta continua cu privire la faptele in cauza", a indicat aceasta sursa judiciara.

În 2015, în urma acuzațiilor din partea agenției americane de mediu, Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane dintre vehiculele sale diesel cu software capabil să le facă să pară mai puțin poluante în timpul testelor de laborator decât pe șosele.

După cinci ani de anchetă în Franța, Volkswagen, Renault, Peugeot, Citroën și Fiat-Chrysler au fost în cele din urmă inculpate în perioada mai-iulie la Paris pentru „înșelăciune asupra unui produs care implică un pericol pentru sănătatea omului sau a animalului de companie”.

Avocatul constructorului auto, Me Nicolas Huc-Morel, a confirmat miercuri eșecul din fața Curții de Apel, subliniind că „această decizie nu prejudiciază în niciun caz rezultatul procesului penal”. Societatea intenționează să facă recurs.

Procedurile împotriva Volkswagen AG s-au încheiat în Germania în 2018 cu plata unei amenzi de un miliard de euro pentru fapte identice.