Compania Tesla condusă de Elon Musk va emite o actualizare de software pentru peste 435.000 dintre mașinile sale electrice din China pentru a remedia o problemă care în circumstanțe extreme poate duce la o coliziune, relatează Reuters.

Elon Musk într-o masina TeslaFoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Deși actualizarea va fi una de tip „over-the-air”, ce poate fi instalată remote, din punct de vedere tehnic ea este considerată o rechemare de către autoritățile de reglementare din industria auto.

Măsura va viza 142.277 de Tesla Model 3 și 292.855 de vehicule Model Ys, potrivit Administrației de Stat pentru Reglementarea Pieței din China.

Noua bătaie de cap pentru Tesla vine după ce săptămâna trecută Tesla a rechemat de asemenea 80.000 de mașini Model S, Model X și Model 3 din China pentru probleme legate de software și centurile de siguranță.

Pe 20 noiembrie Tesla a rechemat și 321.000 dintre vehiculele sale din Statele Unite din cauza unor probleme legate de lămpile din spate. Cu câteva zile înainte de aceasta, Tesla a rechemat alte aproape 30.000 de maşini Model X din Statele Unite, din cauza unei probleme care ar putea cauza declanşarea incorectă a airbag-ului pasagerului din faţă.

Revenind la China, Tesla rechemase 200.000 de mașini ale sale din această țară și în luna decembrie a anului trecut din cauza unor posibile defecțiuni la portbagaj.

Vești bune și proaste pentru Tesla

Vestea bună pentru producătorul auto condus de Elon Musk este că între data de 1 noiembrie a acestui an până pe data de 27 a lunii vânzările sale în China aproape s-au dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea vânzărilor a venit după ce Tesla a scăzut prețurile la mașinile Model 3 și Model Y, oferind și alte stimulente potențialilor cumpărători din piața sa „de creștere”.

În luna septembrie vânzările Tesla s-au ridicat la 83.135 de unități în China, un record absolut pentru companie.

Vestea proastă pentru producătorul auto condus de Elon Musk e că investitorii au părut mai preocupați de rechemări și alte probleme sistemice ale companiei și economiei americane în ansamblul său, creșterea vânzărilor în China nereușind să oprească declinul spectaculos al Tesla pe bursă.

Un raport publicat zilele trecute de către Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de pe Wall Street, atribuie în parte problemele companiei auto disputelor foarte publice în care s-a angajat Elon Musk după cumpărarea Twitter.