Volvo Group a respins ajutorul de jumatate de miliard de euro pe care guvernul francez era dispus sa-l ofere filialei producatoare de camioane Renault Trucks, pe motiv ca i se impun conditii inacceptabile, noteaza AFP. Volvo Group a preluat Renault Trucks in urma cu opt ani.

Cei de la Volvo spun ca daca accepta ajutorul nu vor putea face disponibilizari si nici sa inchida vreo fabrica, iar astfel de conditii nu sunt acceptabile.

Guvernul francez a anuntat luni un plan de 7,8 miliarde euro pentru ajutarea sectorului auto aflat in mare criza. Renault SA si Peugeot- Citroen primesc fiecare imprumuturi de cate trei miliarde euro cu dobanzi avantajoase, dar una din conditii este sa nu inchida nicio fabrica timp de cinci ani si sa faca "tot posibilul" pentru a evita concedierile.

Ca parte a aceluiasi plan, si Renault Trucks, care apartine Volvo, primea 500 milioane euro. Renault Trucks, fosta Renault Véhicules Industriels, a fost preluata in 2001 de Volvo, iar in prezent are 14.000 de angajati.