Automobile Lamborghini a prezentat la Frankfurt, intr-un eveniment desfasurat cu o zi inainte de inceperea salonului, una din cele mai scumpe decapotabile de pe piata: modelul Reventon, care costa 1,1 milioane de euro si atinge o suta de km in 3,4 secunde. Se vor fabrica cel mult 20 de unitati din decapotabila care poarta numele unui taur celebru si are design inspirat de avioanele cu reactie.

La doi ani dupa prezentarea unui coupe cu numele Reventon la Frankfurt, italienii aduc o decapotabila cu acelasi nume, model ce va fi produs in 15, cel mult 20 de exemplare. Masina dispune de un motor de 6,5 litri, 670 CP si are o viteza maxima de 330 km/h.

Lamborghini spune ca Reventon este "cel mai extrem" model pe care compania l-a produs vreodata, iar pretul este si el extrem, daca tinem cont ca modelul Gallardo costa de la circa 170.000 euro, iar Murcielago de la circa 280.000 euro.

Lamborghini a livrat in prima jumatate a anului un total de 825 de masini, cu 37% sub nivelul din perioada similara a lui 2008, iar profitul a scazut de la 50 milioane dolari, la 7,7 milioane dolari. Veniturile au scazut cu 43%, spre 223 milioane dolari, mai ales ca in tari precum SUA vanzarile au fost de patru ori mai mici.