Servicul transfer.ro care permite trimiterea de fisiere de mari dimensiuni prin internet s-a rebranduit in aceasta luna, si-a schimbat sigla si aspectul site-ului, introducand si servicii platite pentru utilizatorii companii. In versiunea gratuita, utilizatorii pot trimite fisiere de pana la 1 GB, iar numarul descarcarilor posibile este de maxim 100, insa exista si trei pachete contra cost cu preturi lunare de 5, 10, respectiv 12 euro cu care pot fi trimise fisiere de maxim 2 GB, iar spatiul permanent de stocare ajunge la 100 GB.

Transfer.ro a fost dezvoltat in 2006 de compania Webmaker Studio si ofera gratis posibilitatea de a transfera prin internet fisiere de maxim 1 GB. Din aceasta luna compania a lansat insa si servicii contra cost, la cererea unor clienti business care doreau sa aiba mai mult control asupra fisierelor incarcate si erau dispusi sa plateasca pentru asta.

Transfer.ro a introdus astfel trei pachete platite, cu preturi lunare intre 5 si 12 Euro, companiile putand transfera fisiere de pana la 2 GB si avand spatiu permanent de stocare intre 20 GB si 100 GB, in functie de abonamentul ales. Plata se poate face prin ordin de plata sau card, iar peste doua zile se va putea achita si prin SMS.

Compania spune ca cei care aleg pachete platite au mai mare control asupra fisierelor incarcate, pot redenumi link-urile, pot seta perioada de stocare online a fisierelor si de asemenea le pot sterge oricand. Serviciul include acum si posibilitatea de a securiza prin parola fisierele trimise.

Compania sustine ca serviciul este folosit lunar de jumatate de milion de utilizatori.