La Sibex, sedinta de luni s-a incheiat cu un volum de 8.217 contracte, cu o valoare de 61,8 milioane de lei. Directia preturilor a fost una de scadere, in ton cu evolutia pietelor bursiere europene si americane.

Cel mai lichid s-a mentinut derivatul pe Dow Jones, cu 3.488 de contracte incheiate. Cel mai urmarit indice din lume a avut o evolutie negativa pe piata futures din SUA si pe Wall Street. Prin urmare, cotatiile de la Sibex s-au corelat cu directie de peste ocean si au inchis la valori inferioare, cu 129 puncte pe scadenta decembrie si 81 puncte pe martie 2012.

Pe segmentul marfuri, derivatul pe aur cu simbolul SIBGOLD, a atras 1.554 de contracte Pe scadenta octombrie uncia a pierdut 25,3 dolari, iar pe decembrie 22,7 dolari. Si contractul SIBGOLD_RON, de 10 uncii, a intrat pe minus in partea a doua a zilei, cu o scadere de 10,3 dolari pe scadenta octombrie.

DESIF5 s-a remarcat cu peste 1.200 de contracte ocupand locul trei in topul zilei. Contractele au fost incheiate pe fondul unor scaderi importante de 3,59 % pe scadenta decembrie si 3,86 % pe scadenta martie 2012, evolutie in ton cu cea a activului pe piata suport.

In sectorul derivatelor pe cursuri valutare, deprecierea euro fata de dolar de pe pietele externe s-a reflectat si la Sibex unde au fost incheiate 558 de contracte pe perechea EUR/USD, denominata in lei. Jucatorii au miza pe scaderea monedei unice cu 0,79% pe scadenta decembrie si cu 1,17% pe scadenta martie 2012.

In prima sedinta in care a fost disponibil pe piata, pachetul Phoenix (PHX) a avut o evolutie buna, cu 491 contracte incheiate. In prima jumatate a zilei, noul produs a avut o evolutie pozitiva, in conditiile in care aurul cresterea, iar indicele Dow Jones scadea. Ulterior, cotatia futures a aurului de la Sibex a intrat pe minus, influentand evolutia pretului PHX care a trecut pe minus si a inchis in scadere cu 79 puncte pentru scadenta decembrie de anul curent.