Bursa din New York a încheiat marți o sesiune mixtă în așteptarea rezultatului reuniunii monetare a Băncii Centrale Americane (Fed) de miercuri și a anunțării rezultatelor marilor nume din tehnologie după închidere, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Conform rezultatelor finale, Dow Jones a rămas stabil la 33.984,93 puncte (+0,01%).

Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a scăzut cu 0,34%, până la 14.090,22 puncte.

S&P 500, care a atins un nou record în timpul sesiunii, a scăzut în cele din urmă cu 0,02%, până la 4.186,72 puncte.

„Piața a fost foarte ezitantă în așteptarea anunțurilor privind rezultatele companilor”, întrucât compania-mamă a Google (Alphabet) și Microsoft și-au prezentat rezultatele trimestriale la închidere, a declarat Karl Haeling de la LBBW.

Analistul a subliniat că investitorii au avut tendința de a paria mai mult pe titlurile de valoare ale grupurilor mari până înainte de anunțarea rezultatelor lor și apoi să-și ia profiturile.

Alphabet a depășit semnificativ așteptările în primul trimestru, cu un venit net de 17,93 miliarde dolari față de 6,8 miliarde dolari în urmă cu un an, datorită parțial creșterilor puternice ale veniturilor din motoarele de căutare și din publicitatea YouTube, potrivit AFP.

Activitățile în cloud (computere la distanță) au contribuit, de asemenea, la o creștere de 34% a cifrei de afaceri, la 55,31 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat marți de compania-mamă a Google, vizată de diverse proceduri legale pentru comportamentul său considerat anticoncurențial de către guvernul SUA.