Persoanele fizice au suprasubscris oferta Hidroelectrica în vederea listării la bursă de 2 ori, ajungând la 2,62 miliarde lei. Așadar, IPO-ul este un succes.

Sediul HidroelectricaFoto: AGERPRES

Rămâne de văzut dacă oferta va fi suplimentată, așa cum a dat asigurări Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica. El spunea că pentru retail de 15%, poate crește cu încă 5%, dacă interesul va fi unul ridicat.

Astăzi este ultima zi în care se mai poate beneficia de discountul de 3%.

De asemenea, mulți se întreabă dacă oferta de vânzare va fi închsă anticipat, ori va continua până pe 4 iulie.

Dacă este subscrisă, se aplică sistemul de alocare pro-rata. Persoanele fizice vor primi un număr de acțiuni egal cu numărul acțiunilor subscrise înmulțit cu indicele de alocare.

Așa cum explica și Tradeville recent, dacă oferta este supra-subscrisă de 2 ori, iar ordinul plasat de este în valoare de 5,600 lei (pentru 50 de acțiuni), vor fi alocate prin sistemul pro-rata acțiuni în valoare de 2,800 lei (25 de acțiuni), iar diferența dintre suma plătită pentru Acțiunile Oferite subscrise și valoarea Acțiunilor Oferite alocate vă va fi returnată în cont.

Așadar, dacă ați subscris doar pentru 50 de acțiuni și vreți să primiți acest număr, va trebui să subscrieți 11.200 lei. Adică încă o dată.

Reamintim că subscrierea a început de vineri - 23 iunie și durează până pe 4 iulie la ora 12:00.

Pentru persoanele fizice prețul este de 112 lei/acțiune. Poți subscrie cel puțin 50 de acțiuni, adică o sumă de 5.600 lei (asta e subscrierea minimă).

De asemenea, persoanele fizice au dreptul la un discount de 3% din preț pentru ordinele de cumpărare care au fost înregistrate în primele cinci zile lucrătoare. Joi este ultima zi în care se mai poate beneficia de discount.

Tranșa dedicată persoanelor fizice se ridică la 11.701.067 acțiuni (reprezentând 15% din numărul de Acțiuni Oferite). Ca valoare: peste 1,3 miliarde lei.

Oferta cuprinde o ofertă de vânzare a unui număr de până la 78.007.110 acțiuni de către Fondul Proprietatea, adică 17,34%.

Dacă dorești să subscrii trebuie să știi că Hidroelectrica intenționează să distribuie, cu titlu de dividende ordinare, minimum 90% din profitul net anual începând cu exercițiul financiar imediat următor Ofertei.

Citește și:

Șase riscuri pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei să investești în Hidroelectrica