Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu evoluții mixte, creșterile din debutul sesiunii de tranzacționare fiind urmate de scaderi care au lasat doar BET și BET-C deasupra valorilor de inchidere de ieri. Cel mai abrupt declin a fost inregistrat de indicele BET-FI, care a pierdut astazi 1.01%, inchizand la minimul zilei de 32457.62; evoluția negativa a SIF-urilor s-a reflectat și asupra indicelui BET-XT care a coborat astazi cu 0.3%.

Indicii BET-C și ROTX au terminat ziua practic staționar, variațiile inregistrate de aceștia fiind de 0.01%, respectiv -0.07%. BET a fost singurul indice cu o evoluție pozitiva semnificativa, creșterile inregistrate de acțiunile Transelectrica (+1.89%), BRD (+0.65%) și Transgaz (+0.39%) compensand scaderile suferite de OMV Petrom (-0.57%) și Condmag (-1.59%).

Lichiditatea pieței de acțiuni de pe secțiunea BVB a continuat sa scada și astazi, coborand la 13.67 milioane de lei, in timp ce pe piața de obligațiuni s-au inregistrat tranzacții cu titluri de stat, obligațiuni municipale și ale Bancii Europene de Investiții in valoare totala de 1.51 milioane de lei. Totalul realizat pe secțiunea RASDAQ a fost de 1.27 milioane de lei.