Pietele europene au inceput saptamana cu noi maxime, propulsate de datele macroeconomice pozitive publicate in China, reflectate in avansul actiunilor companiilor de exploatare si prelucrare a materiilor prime, si de efectele benefice asupra sistemului bancar ale compromisului decis de autoritatile internationale privind cerintele de capital ale institutiilor de credit.

Comisia Europeana a publicat o estimare revizuita pentru evolutia economica a tarilor din Uniunea Monetara Europeana in 2010.

Astfel, produsul intern brut din zona euro este estimat sa creasca cu 1.7%, mai mult decat prognoza anterioara de 0.9%. Pentru trimestrul actual, estimarea de crestere economica fata de Q2 a fost revizuita la 0.5% de la 0.2%.

Cea mai importanta revizie anuala a estimarii de crestere economica a fost in cazul Germaniei, de la 1.2% la 3.4%; estimarea pentru Franta a crescut de la 1.3% la 1.6%, in timp ce in cazul Spaniei estimarea de scadere economica a fost redusa de la 09.4% la -0.3%. Prognoza pentru cresterea preturilor de consum in 2010 a fost revizuita la randul sau de la 1.5% la 1.4%.