Sibex: Numarul contractelor incheiate s-a triplat in sedinta de marti, iar valoarea acestora a ajuns la 26,5 milioane lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 12 aprilie 2011, 18:41 Economie | Burse

La Sibex, cea de-a doua sedinta a saptamanii s-a remarcat printr-o crestere a intensitatii tranzactiilor pe segmentul derivatelor, volumul aproape triplandu-se comparativ cu luni. La ora 17:45 se observau circa 4.100 de contracte o valoare de 26,5 milioane lei.

Cresterea valorii si volumului s-a datorat tranzactiilor cu derivatele pe Dow Jones, pe fondul stirilor de peste ocean. Simbolul DEDJIA_RON a fost preferat pentru aproape 1900 de contracte realizate pana la ora 17,45. Cotatiile scadeau puternic pentru toate scadentele. Astfel, la ora mentionata indicele DJIA se deprecia cu 161 puncte pe scadenta iunie in timp ce pe scadenta septembrie cotatia indicelui afisa un minus de 130 puncte fata de pretul de inchidere al sedintei precedente. Investitorii tranzactionau indicele american si pe scadenta decembrie 2011, cotatia pe aceasta scadenta indicand o scadere de 125 puncte.

Pe segmentul financiar, derivatele SIF5 au avut o evolutie negativa fiind tranzactionate toate cele patru scadente disponibile. Participantii au incheiat, pana la ora 17,45 un numar de aproape 2000 contracte, cele mai multe pe termen scurt (iunie). Pentru scadenta mentionata DESIF5 scadea cu 3,06%, in timp ce pentru septembrie se observa o depreciere de 1,91%. Pentru finalul anului curent DESIF5 pierdea 0,34% iar pentru martie 2012 - 0,65%.

Scaderile de pe principalele burse ale Europei au avu drept efect o scadere a apetitului pentru risc al investitorilor. Acest lucru s-a tradus prin deprecierea leului fata de moneda unica europeana atat pe piata interbancara, unde BNR a anuntat un curs de referinta in crestere cu 0,17%, cat si pe piata derivatelor de la Sibiu, pe care investitorii au apreciat o apreciere a Euro pentru 2 cele mai apropiate scadente. Astfel, pentru scadenta Iunie 2011, cotatia a crescut cu 0.39 bani, in timp ce pentru finalul lunii septembrie, cotatia a urcat cu 0,3 bani pana la nivelul de 4.1400 lei/euro.

Participantii au tranzactionat si derivatul pe petrol realizand 24 de contracte si mizand pe o scadere cu 4 dolari a cotatiei unui baril, pretul situandu-se la 107,5 dolari, conform datelor de la 17,45.

In aria derivatelor pe aur, pretul unciei a scazut cu 18,7 dolari pe scadenta aprilie in timp ce pe scadenta iunie cotatia metalului pretios indica un minus de 22 dolari fata de pretul de la inchiderea de luni.

Pe segmentul spot, a fost randul actiunilor Sibex sa se remarce, pe fondul unei cresterii cotatiei cu 11%, la 1,7 lei/titlu, capitalizarea companiei urcand la 56,82 milioane lei. De-a lungul zilei au fost tranzactionate 589.202 actiuni SBX cu o valoare de aproape un milion de lei.

"Cresterea importanta a cotatiei actiunii Sibex a venit pe fondul recentelor declaratii ale lui Patrick Young, nominalizat ca viitor manager al Sibex, acesta afirmand ca valoarea bursei sibiene poate ajunge la 50 de milioane de euro un urmatorii 4-5 ani", a declarat un broker.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. “Ador” la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


134 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri