Premierul Victor Ponta sustine ca ii intelege si este solidar cu angajatii Postei Romane, insa considera ca este nevoie de o restructurare. "Sunt solidar si ii inteleg pe oameni. Nu sunt solidar si nu inteleg sa se blocheze pensiile (...) Mai departe, domnule ministru Nica, trebuie sa vedem care este solutia realista. Nu vreau sa-i pacalim pe oameni (...) Va trebui facut sigur o restructurare. Cel mai important este sa discutati criteriile in baza carora se vor face disponibilizarile", a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Potrivit acestuia, cei care au venit pe criterii politice trebuie sa plece.

"Vreau sa le spunem foarte clar ca din 2009 incoace, cand compania a trecut pe pierdere, sub conducerea PDL, s-au angajat 6.000 de persoane, in conditiile in care activitatea Postei, ca de altfel in toata lumea si in toata Europa, se reduce prin mijloacele moderne de comunicare si ca va trebui facuta o restructurare. Vor fi oameni care nu au de ce sa ramana, pentru ca nu e nevoie. Cei care au venit pe criterii politice trebuie sa plece. Oricum, nu vor fi acceptate de toata lumea, dar trebuie sa fie cat mai transparente si cat mai clare. Cu sprijin de la Ministerul de Finante, sper sa gasim acel investitor privat de care avem nevoie sau sa facem o restructurare astfel incat Posta Romana sa aiba o activitate care sa nu mai produca pierderi", a precizat Victor Ponta.

Ministrul Comunicatiilor Dan Nica a declarat marti la finalul negocierilor cu sindicalistii Postei Romane ca s-a convenit ca in locul unor reduceri de program 2-4 ore sa se prefere o disponibilizare a angajatilor care nu au acoperire in activitate. Matei Bratianu, liderul sindicalistilor, a spus ca au fost de acord ca cei care sunt in plus sa fie disponibilizati cu toate drepturile si anume ajutorul de somaj pe cele 12 luni si salarii compensatorii, dar ca pentru aceasta este nevoie ca printr-o Hotarare de Guvern, Posta sa fie inclusa in prevederile OUG 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective. Normarea din 2011 a stabilit ca ar fi in plus 1900 angajati in urban si 2100 salariati in rural, a spus Bratianu.

Angajatii Postei Romane din Bucuresti au continuat marti protestele incepute in urma cu o zi, fiind inchise 20 de oficii postale si Centrul de tranzit, locul in care ajunge toata corespondenta si de unde se distribuie catre unitati, a declarat marti, pentru Mediafax, liderul filialei Bucuresti a Sindicatului Lucratorilor din Posta Romana, Marian Ciubeica. Factorii postali din alte unitati au anuntat ca intentioneaza sa opreasca lucru. Protestele s-au extins si in tara, in Cluj numarul manifestantilor ajungand la 400.