Safety Academy, Academia de Lucru la Inaltime, prima din Europa de Est, ofera cursuri de nivel superior pe baza unor programe de instruire standard sau personalizate in functie de industrie. Primele companii care au beneficiat de aceste traininguri sunt: Vodafone Romania, Arcelor Mittal Galati, Arcelor Mittal Hunedoara, E-on Moldova, Lafarge Medgidia, Huawei Technologies Ltd, Orange si alte companii.

Safety AcademyFoto: Hotnews

1. Cursuri de baza pentru siguranta la inaltime

2. Cursuri de de acces turnuri telecom

3. Cursuri de formare pentru accesul pe franghie

4. Cursuri de salvare in spatii inchise

5. Cursuri personalizate si specifice unei industrii

6. Cursuri de salvare

Cursurile sunt structurate pe module, astfel incat sa poata acoperi o gama larga de industrii unde este necesar si sau obligatoriu acest curs : Telecomunicatii, Petrol si Gaze, Transporturi, Constructii, Electrica, Metalurgie, Mententanta sau Utilitati.

Primele companii care au beneficiat de aceste traininguri sunt: Vodafone Romania, Arcelor Mittal Galati, Arcelor Mittal Hunedoara, E-on Moldova, Lafarge Medgidia, Huawei Technologies Ltd, Orange si alte companii.

Cu durata de 1 - 4 zile si un numar de 4 - 6 persoane per sesiune, Safety Academy ajuta lucratorii sa dobandeasca informatii teoretice, practice si educative cu privire la utilizarea echipamentului individual de protectie pentru lucru la inaltime.

Cursurile sunt realizate sub egida Viroti Global Safety Solutions si Capital Safety. Trainingurile sunt sustinute de traineri profesionisti, pregatiti de Capital Safety, lider mondial in lucru la inaltime, oferind o ampla experienta practica si concreta.

In baza acestor cursuri se elibereaza un certificat recunoscut la nivel european, cu valabilitate de 2 ani de la data emiterii. Pentru continuarea calificarii este necesar un nou modul de actualizare.

Trainingul este structurat pe 4 parti: Teorie, Testare Teoretica, Practica si Testare Practica.

Teorie

  • Constientizare a pericolelor ce pot aparea in timpul lucrului la inaltime,
  • Protectia Colectiva,
  • Protectia Individuala ( Standarde/Limite),
  • Forta de impact,
  • Factorul de cadere,
  • Calcularea distantei necesare pentru utilizarea corecta a Echipamentului de Lucru la Inaltime,
  • Inspectia Echipamentului Individual de Protectie,
  • Intrebari si raspunsuri ( discutielibera) si Legislatie.

Testare Teoretica - test pentru evaluarea cunostintelor teoretice.

Practica

  • Prezentarea EIP specifice pentru lucrul la inaltime : centura complexa, franghii, dispozitive retractabile, puncte de acorare etc,   
  • Utilizarea EIP in timpul accesului si lucrului pe turnul de aplicatie,
  • Utilizarea retractabilelor pentru deplasarea pe orizontala si verticala,
  • Utilizarea sistemelor retractabile pe suport de lucru flexibil si pe suport de lucru rigid,
  • Pozitionarea corecta pentru lucru,
  • Preyentarea echipamentelor de salvare, exercitii practice pentru diferite tipuri de situatii de salvare.

Testare practica: test pentru evaluarea cunostintelor practice.

Safety Academy: Str. Piersicului nr 1, Dragomiresti Vale, Soseaua de Centura, Jud. Ilfov. www.viroti.ro

safetyacademy@viroti.ro Tel : 021.232.0845

Viroti Global Safety Solutions ofera si completeaza o gama larga de produse si servicii in domeniul echipamentelor de protectia muncii. Viroti Global Safety Solutions este partenerul oficial al grupului Capital Safety in Romania, beneficiind de suport neconditionat din partea companiei americane partenere pentru a forma prima echipa specializata romaneasca in proiectarea si instalarea sistemelor colective de protectie pentru lucru la inaltime, cunoscute sub numele de "linia vietii".

Compania Red Wing este noua in portofoliul Viroti Global Safety Solutions. Lider mondial in productia de incaltaminte si imbracaminte de protectie, Red Wing ofera garantia calitatii si a durabilitatii. Bocanci traditionali lucrati manual, ce rezista pana la 25 de ani.

Branach, cel mai important producator de scari si platforme de lucru din fibra de sticla la nivel mondial, hotaraste sa patrunda pe piata europeana si alege Viroti Global Safety Solutions pentru a reprezenta produsele companiei ca si distribuitor exclusiv pentru Europa.

Pentru a intampina nevoia clientilor, Viroti a introdus pe piata romaneasca sistemele de blocare si etichetare a energiilor, sau pe scurt LO/TO. Brady ofera solutii pentru controlul surselor de energie periculoase pentru siguranta avansata a muncii si eficienta sporita. Conform OSHA.

La inceputul anului 2013, compania noastra a inceput productia proprie de manusi din piele - gama Protect Evolution, pentru a aduce un plus de siguranta si calitate in acest segment de utilizare. Manusile cu origine controlata, antialergice si fara crom sunt din ce in ce mai cautate in domeniul securitatii in munca.