Nike si producatorul japonez de incaltaminte sport Asics ar putea lansa o oferta de 15,28 miliarde de dolari pentru preluarea grupului german Adidas, potrivit unor zvonuri de pe piata de capital, transmite Reuters. In urma acestor zvonuri titlurile Adidas au urcat luni cu peste 3%.

"Exista un zvon potrivit caruia Asics si Nike vor sa preia Adidas", a declarat un trader, adaugand ca cele doua companii vor face impreuna o oferta de 15,28 miliarde de dolari pentru producatorul german de echipament sportiv.

Un alt trader a spus insa ca nu se asteapta ca Nike sa faca o oferta pentru Adidas, iar Asics nu are capacitatea financiara de a face singura oferta de cumparare.

Potrivit Reuters, reprezentantii Adidas au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Adidas este al doilea mare producator de echipament sportiv dupa Nike, cu are o capitalizare de 13,5 miliarde de dolari, iar o posibila preluare ar putea pune probleme. Potrivit unei surse din industrie, este putin probabil ca o astfel de fuziune sa primeasca unda verde din partea autoritatilor anti-trust.

In luna octombrie, Nike a cumparat producatorul de echipament sportiv Umbro, firma britanica fiind evaluata la 587,7 milioane de dolari.