MedLife anunta achizitionarea integrala a retelei de laboratoare Diamed Center, unul dintre operatorii medicali importanti din sud-estul tarii, care activeaza in orasele Bucuresti, Braila, Tecuci si Focsani. MedLife ajunge, astfel, la un numar de sase tranzactii efectuate in decurs de un an, dupa achizitionarea pachetelor majoritare din grupul de firme SAMA & Ultratest, respectiv banca de celule stem Stem Cells Bank, preluarea integrala a centrului de imagistica medicala Prima Medical din Craiova si a doua laboratoare din Iasi si Constanta.

Mihai MarcuFoto: Hotnews

Diamed Center opereaza 5 laboratoare, 2 clinici medicale, un centru de recuperare medicala, medicina estetica functionala si 8 puncte de recoltare repartizate in Bucuresti, Braila, Tecuci si Focsani. Reprezentantii companiei estimeaza realizarea unei cifre de afaceri anuale de 800.000 de euro.

"2016 va reprezenta un nou an de varf pentru MedLife in materie de achizitii, proiect de dezvoltare care va fi accelerat puternic in acest an. Daca in ultimul an am finalizat sase tranzactii locale cu investitii de peste 5 milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achizitiilor se va mari semnificativ, avand ca strategie consolidarea pozitiei de lider la nivel national, diversificarea portofoliului de servicii si optimizarea activitatii pe segmentele de business existente. Credem ca achizitiile derulate pana in prezent, noua la numar, precum si relatia pe care am construit-o cu toti actionarii implicati si acum in business ne recomanda ca fiind un partener de incredere si credem ca acest statut se va confirma inca o data in acest an", a spus Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

Odata cu finalizarea tranzactiei, grupul Diamed Center va fi coordonat de unul dintre fostii actionari, astfel incat transferul de know-how si procesul de consolidare a noii companii in grupul MedLife sa se desfasoare in conditii optime, in timp ce intregul personal medical si sefii de laborator vor ramane neschimbati.

Ca urmare a achizitiei Diamed Center, MedLife va ajunge la o retea de 23 de laboratoare, respectiv 32 de centre medicale repartizate in Bucuresti si in tara.

MedLife a efectuat prima tranzactie a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil. Aceasta tranzactie a fost urmata de alte doua, pentru Grupul Genesys Arad si Maternitatea Eva din Brasov, MedLife devenind inca din anul 2012 operatorul medical cu cea mai bogata experienta in consolidarea pietei de profil, prin achizitia si integrarea de operatori medicali regionali.

Anul trecut, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA si Ultratest, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din sud-vestul Romaniei, a achizitionat integral doua laboratoare in Iasi si Constanta, a anuntat demararea procesului de achizitie pentru preluarea pachetului majoritar din banca Stem Cells Bank din Timisoara si a semnat tranzactia de preluare integrala a centrului de imagistica medicala Prima Medical.