Morgan Staley & Co. International a cumparat, luni, 12,87% din actiunile Romcab Targu Mures pe piata negocierilor extrabursiere a Rasdaq, pentru 7,2 milioane de lei. In urma acestui transfer, Morgan Staley si-a majorat participarea la producatorul roman de cablaje electrice la 22,87%.

Astfel, s-au transferat 720.835 actiuni Romcab Targu Mures la un pret de 10 lei pe titlu, cu 21,87% mai putin fata de sedinta anterioara.

Compania Romcab are un capital social de 14 milioane lei, divizat in 5,6 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 2,50 lei. Cel mai mare actionar al companiei este Sadalbari, care anterior tranzactiei de luni, controla 85,8% din capitalul al societatii.

Compania a raportat, pentru primele sase luni ale acestui an, un profit net de 1,43 milioane lei, de 9,2 ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Afacerile Romcab Targu Mures s-au mentinut la 23 de milioane de lei, cu doar 1% peste nivelul inregistrat in acelasi interval din 2006.

Morgan Stanley este una din cele mai mari banci internationale de investitii. La sfarsitul lunii august, Morgan Stanley administra active in valoare de 739 de miliarde dolari si avea o capitalizare de peste 66 de miliarde de dolari. In Romania, Morgan Stanley mai are participatii la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, Bursa de Valori Bucuresti, precum si la Imotrust Arad.