Amazon a deschis în Seattle la început de 2018 un supermarket în care intri, îți alegi ce produse dorești, iar la ieșire nu te oprești la casă pentru a plăti, ci costul îți este automat extras din contul de Amazon. Acum sunt trei magazine, dar surse citate de Bloomberg spun că planurile sunt de amploare, fiindcă vor exista 3.000 de magazine până în 2021.

Amazon GoFoto: Amazon

Compania spunea că magazinele numite Amazon Go folosesc același tip de tehnologie ca și mașinile autonome fiindcă funcționează cu senzori, sute de camere video și tehnologii de tipul "deep learning" pentru a deduce exact ce produse a pus clientul în pungă.

Utilizatorii Amazon Go trebuie să descarce o aplicație pe telefon și să scaneze un cod de bare când intră în magazin. Apoi pot alege ce produse aliementare doresc, iar la ieșire nici nu trebuie să stea la coadă și nici să se oprească la casă, urmând să primească pe e-mail factura, iar banii sunt retrași automat.

Bloomberg spune că 50 de magazine vor fi deschise anul viitor și apoi ritmul de deschidere va fi mult mai rapid. Sursele spun că Jeff Bezos, șeful companiei, caută încă cel mai bun format pentru aceste magazine ”de proximitate” care vor vinde în special mâncare și băutură.