Ryanair a concediat șase angajați pentru că au postat pe rețelele de socializare o fotografie în care apar dormind pe podea într-un aeroport din Spania, scrieCNN.

Angajati RyanFoto: Jim Atkinson

Imaginea a apărut pe 14 octombrie după ce zborurile către orașul portughez Porto au fost întrerupte din cauza furtunilor și mai multe zboruri au fost direcționate către Malaga.

Ryanair a confirmat că personalul a fost concediat în 5 noiembrie pentru "încălcarea contractului pe motive de abatere gravă".

Sindicatul SNPVAC nu a răspuns cererii CNN de a comenta videoclipul sau concedierea angajaților. În octombrie, sindicatul a afirmat că personalul nu avea acces la mâncare, băutură și a fost forțat să doarmă pe podea. "Echipajul, în semn de protest, a făcut o fotografie care a devenit imediat virală: dormitul pe podea a fost singura opțiune," cazare adecvată ", a afirmat SNPVAC într-o declarație lansată în octombrie.

Ryanair a transmis că personalul a petrecut doar o scurtă perioadă de timp în sala echipajului înainte de a fi mutat într-un salon VIP. Compania afirmă că comportamentul angajaților "a afectat reputația companiei și a provocat o scădere remarcabilă a încrederii pasagerilor".