​Compania a autorizat 500,06 milioane de dolari la prețul de 220$/acțiune, ceea ce face ca SpaceX să valoreze în jur de 36 de miliarde, față de 33,3 miliarde anul trecut. Notabil, runda de finanțare s-a închis la dublu față de cele 250 de milioane pe care căuta să le atragă compania.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 2019, SpaceX a colectat 1,33 miliarde în trei runde. Este una din cele mai valoroase companii private din lume și, datorită atragerilor de capital constant suprasubscrise, SpaceX se numără printre cele mai căutate companii care nu au anunțat o ofertă publică.

Compania atrage finanțare în ritm susținut, pe măsură de continuă dezvoltarea a trei proiecte ambițioase: Crew Dragon, Starlink și Starship. În vreme ce NASA i-a alocat peste 3,1 miliarde pentru a dezvolta capsula Crew Dragon, Elon Musk a spus că SpaceX a cheltuit „sute de milioane de dolari” din fonduri proprii pentru programul Crew Dragon.

Crew Dragon și Starship reprezintă eforturile lui SpaceX de a trimite oameni în spațiul cosmic. Dar Starlink este un program ambițios de a crea o rețea globală de mici sateliți care să ofere internet de mare viteză pretutindeni în lume. Cunoscută ca o „megaconstelație”, Starlink va consta într-un sistem interconectat de 12.000 de sateliți.

A șasea lansare a lui Starlink este așteptată duminică, a spus vicepreședintele Jonathan Hofeller la conferința Satellite 2020 de la Washington, DC. Compania va lansa atunci încă 60 de sateliți, care se vor adăuga celor 302 deja lansați.

Divizia lui Hofeller și-a intensificat eforturile în ultimele luni, mărind producția pentru ca rețeaua să fie instalată și să funcționeze. „Producem șase sateliți zilnic”, a spus Hofeller.

În timp ce SpaceX estimează că va costa 10 miliarde sau mai mult pentru a construi rețeaua Starlink, Hofeller a spus că atragerile de fonduri nu au fost direcționate până acum către divizia Starlink, întrucât „am fost capabili să finanțăm dezvoltarea lui Starlink în primul rând din fonduri interne”. El a declarat că firma este într-o „poziție diferită” în cum își asigură finanțarea, față de alte companii care construiesc rețele de sateliți. „De aceea am fost atât de tăcuți despre ce facem, din cauză că nu avem nevoie să ieșim și să căutăm finanțare pentru această acțiune îndrăzneață”, a spus Hofeller. (CNBC)