CEO-ul Tesla Elon Musk a anunțat oficial locația noii fabrici din Statele Unite a companiei unde va fi produsă camioneta electrică Cybertruck, relatează Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania a ales orașul Austin, capitala statului Texas, potrivit unui anunț făcut de către Musk în timpul ședinței privind situația financiară raportată în al doilea trimestru fiscal.

O scutire de impozite în valoare 65 de milioane de dolari în următorii 10 ani a fost decisivă în luarea deciziei, mai multe state americane concurând pentru atragerea producătorului de mașini electrice.

Fabrica urmează să fie construită în Comitatul Travis, „la 5 minute distanță de Aeroportul internațional Austin și 15 minute de centrul Austin”, a anunțat fondatorul companiei, acesta afirmând că fabrica Cybertruck urmează să angajeze 5.000 de muncitori.

Decizia nu a fost însă lipsită de controverse, numeroși rezidenți participând la ședințe publice ținute de autoritățile locale pentru a-și exprima îngrijorările vizavi de problemele trecute ale companiei privind relațiile cu angajații și sindicatele, siguranța muncitorilor sau impactul asupra mediului.

Tesla se va alătura în Austin mai multor companii high-tech care au început să își deschidă locații în zonă în anii 1970, atrase de mediul prietenos pentru afaceri și gradul de calificare înalt al forței de muncă, printre acestea numărându-se Dell, IBM sau 3M.

Citește și: