Elon Musk, noul proprietar și CEO al Twitter, a revenit cu o nouă postare pe rețeaua de socializare pentru a se adresa celor care se plâng de planul său de a introduce un abonament contracost și a le transmite că se pot plânge în continuare atât timp cât plătesc.

Elon MuskFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Tuturor celor care se plâng, vă rog să vă plângeți în continuare, dar vă va costa 8 dolari”, a scris el.

Postarea acestuia vine după ce marți el s-a târguit pe Twitter cu autorul american Stephen King care a criticat dur planul lui Musk de a introduce un abonament lunar de 20 de dolari utilizatorilor ce vor să aibă contul verificat pe Twitter.

„Trebuie să plătim facturile cumva! Twitter nu se poate baza în întregime pe publicitate. Ce zici de 8 dolari?”, i-a răspuns cel mai bogat om al planetei lui King.

Într-o altă postare făcută marți el a criticat actualul sistem de verificare al identității folosit de Twitter, afirmând despre acesta că este un sistem de „lorzi și țărani”.

Elon Musk a finalizat preluarea Twitter joia trecută, după o dispută de mai multe luni în care ambele părți s-au dat în judecată.

Cum justifică Elon Musk introducerea abonamentelor pe Twitter

Miliardarul sud-african susține că veniturile obținute din introducerea abonamentelor cu plată pentru conturile verificate vor fi folosite pentru a combate așa-zișii „boți”, conturile false care postează conținut spam sau răspândesc dezinformări.

În luna august Twitter a anunțat că va lua noi măsuri pentru combaterea dezinformării de pe platformă înaintea alegerilor parțiale („midterm) ce vor avea loc în Statele Unite luna aceasta.

Compania a fost acuzată în mod repetat că permite răspândirea de informații false și dezinformări pe platforma sa, criticile devenind tot mai vocale în timpul pandemiei de COVID-19, alegerilor prezidențiale din Statele Unite și după luarea cu asalt a Capitoliului de către susținătorii fostului președinte republican Donald Trump.

Twitter a suspendat permanent contul lui Trump în data de 9 ianuarie a anului trecut, la 3 zile după asaltul ce a produs mai multe victime.

Musk a sugerat de mai multe ori că dacă va prelua Twitter ar putea dispune ca fostul președinte republican să își recapete contul. Anunțul că Musk a finalizat preluarea rețelei de socializare a declanșat un exod al celebrităților de stânga de pe platformă.