Un proces menit să stabilească dacă Elon Musk ar trebui să fie tras la răspundere pentru că a scris pe Twitter în 2018 că va retrageTesla Inc. de pe Bursă s-a apropiat vineri de final, un avocat al acționarilor nemulțumiți spunând că miliardarul nu este mai presus de lege, iar avocatul lui Musk spunând că clientul său nu este un „monstru care scrie pe Twitter”, potrivit Reuters.

Elon MuskFoto: Carina Johansen / AFP / Profimedia

„Elon Musk, (pe atunci) CEO al Tesla, a mințit, iar minciunile sale i-au făcut pe oameni să piardă milioane de dolari”, a criticat Nicholas Porritt, avocatul reclamanților, investitori reuniți într-o acțiune colectivă.

Pe 10 august 2018, aceștia au depus o plângere împotriva liderului de afaceri, pentru că ar fi „manipulat artificial prețul acțiunilor Tesla pentru a ruina complet investitorii” care mizau pe scăderea prețului.

Procesul pentru fraudă a început marți la San Francisco cu selectarea unui juriu format din nouă persoane și se așteaptă să dureze trei săptămâni. Elon Musk se află pe lista de martori.

El crease agitație pe 7 august 2018, spunând că vrea să scoată grupul de pe bursă, când acțiunile au ajuns la 420 de dolari.

Acționarii l-au acuzat, de asemenea, pe Musk că a mințit atunci când a scris pe Twitter, mai târziu în aceeași zi, că „sprijinul investitorilor este confirmat”.

În timp ce Musk privea într-o sală de judecată federală din San Francisco, avocatul acționarilor, Nicholas Porritt, a declarat că „acest caz se referă în cele din urmă la faptul dacă regulile care se aplică tuturor celorlalți ar trebui să se aplice și lui Elon Musk”, a doua cea mai bogată persoană din lume.

Avocatul lui Musk, Alex Spiro, a replicat că finanțarea „nu este o problemă” pentru o achiziție a Tesla, spunând că clientul său nu este „bogatul mincinos” și „monstrul care respiră foc și care scrie pe Twitter”, așa cum ar fi încercat avocații acționarilor să îl prezinte.

Procesul este un test pentru a vedea dacă directorul executiv miliardar poate fi tras la răspundere pentru utilizarea sa uneori impulsivă a Twitter.

Un juriu format din nouă persoane va decide dacă tweet-urile lui Musk au umflat în mod artificial prețul acțiunilor Tesla prin faptul că au prezentat în mod exagerat stadiul finanțării tranzacției și, în caz afirmativ, cu cât de mult.

Investitorii cer daune de miliarde de dolari de la Musk, Tesla și de la mai mulți directori ai companiei.