Retailerul internaţional de modă Primark a deschis marți al doilea magazin din România în centrul comercial AFI Cotroceni din Bucureşti.

Magazin PrimarkFoto: Murdock2013, Dreamstime.com

Cu o investiție de 10 milioane de euro și 250 de noi locuri de muncă create la nivel local, magazinul situat la primul etaj al centrului comercial AFI Cotroceni, și-a întâmpinat primii clienți marți dimineață, de la ora 10.00.

Inaugurarea face parte din planurile de creștere ambițioase ale Primark în Europa Centrală și de Est (ECE), unde brandul are deja magazine deschise în Polonia, Republica Cehă, Slovenia și Slovacia, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În decembrie 2022 a intrat pe piața din România, deschizând primul său magazin în București, în ParkLake.

Retailerul are în continuare planuri de investiții în ECE, cu două noi magazine în Polonia, care urmează să fie deschise în cursul acestui an, și primul magazin din Ungaria, în capitala Budapesta, care urmează să fie inaugurat în 2024.

Magazinul Primark din AFI Cotroceni se întinde pe 3.200 de metri pătrați pe un singur etaj, iar retailerul susține că vizitatorii vor găsi în magazin cele mai noi colecții, inclusiv costume de baie, costume de plajă și rochii, precum și multe alte produse din gama de îmbrăcăminte pentru femei, bărbați, copii, articole pentru casă, beauty și accesorii.

Compania susține că 50% din haine sunt realizate din materiale reciclate sau din surse mai durabile, iar retailerul s-a angajat să dubleze această cifră până în 2030.

Primark continuă să se extindă

Primark, înființat în Irlanda în 1969 sub marca Penneys, este un retailer de modă internațional cu peste 70.000 de angajațiși 420 de magazine în 16 țări din Europa și SUA.

Primark și-a propus să se extindă pe piețe noi și existente cu obiectivul de ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026, inclusiv în noua piață din Ungaria.

Săptămâna aceasta Primark va deschide patru noi magazine în trei zile în Europa și SUA, precum și un magazin extins în Marea Britanie, reprezentând o investiție totală de peste 50 de milioane de euro și o suprafață suplimentară de 12.600 de metri pătrați de spațiu comercial.

Joi, retailerul va deschide noi magazine în Dundrum, Irlanda, primul său magazin din Lanzarote, Spania (al 58-lea pe piața spaniolă) și va inaugura, de asemenea, un nou magazin Primark în Green Acres, New York, al 18-lea magazin din SUA. Astfel, numărul total de magazine Primark la nivel global va ajunge la 425. (Sursă foto articol Dreamstime.com)