Antreprenorul tech american Sam Altman a afirmat că singura experiență de viață pe care a avut-o ce poate fi comparată cu concedierea sa din funcția de CEO al OpenAI a fost pierderea tatălui său, relatează Business Insider.

Sam AltmanFoto: Justin Sullivan / Getty Images / Profimedia

„Singurul set de experiențe de viață pe care l-am avut, iar aceea a fost mult mai rea, a fost când tatăl meu a murit”, a declarat Altman într-un interviu acordat podcast-ului găzduit de prezentatorul TV american Trevor Noah.

Altman a descris concedierea sa, anunțată de consiliul de administrație al OpenAI pe 18 noiembrie, ca fiind „incredibil de dureroasă” și a făcut mai multe paralele cu moartea tatălui său în 2018. Tatăl lui Altman era în vârstă de 67 de ani când a murit în urma unui atac de cord, potrivit New York Magazine.

„A fost atât de neașteptată încât pentru o perioadă scurtă de timp a trebuit să strâng bucățile vieții sale. Și abia la o săptămână după aceea am avut un moment în care să-mi trag sufletul și să mă gândesc 'Dumnezeule mari, nu pot să cred că s-a întâmplat asta'”, i-a spus el lui Trevor Noah cu privire la moartea tatălui său.

„Deci aia a fost mult mai rău”, a precizat Altman, adăugând însă că a resimțit „ecouri” ale morții tatălui său în concedierea de la OpenAI.

Sam Altman lucrează cu un nou consiliu de administrație la OpenAI

Compania specializată în cercetări în domeniul inteligenței artificiale a anunțat pe 22 noiembrie, după câteva zile marcate de turbulențe puternice, revenirea în funcția de CEO a lui Altman și alegerea unui nou consiliu de administrație cu care acesta să lucreze.

Anunțul a venit la doar două zile după ce Microsoft, principalul susținător financiar, afirmase că l-a angajat pe Altman într-o mutare-șoc care a agitat și mai mult spiritele la OpenAI.

Imediat după anunțul făcut de compania fondată de Bill Gates, ​peste 500 dintre cei 770 de angajați ai OpenAI amenințaseră într-o scrisoare deschisă că vor demisiona dacă board-ul de conducere al companiei, care a stat la originea crizei, nu va demisiona.

Angajații afirmau că vor pleca „în masă” la Microsoft, la divizia ce urma să fie condusă de Sam Altman.

OpenAI are o structură atipică de conducere, consiliul de administrație fiind alcătuit în cea mai mare parte de persoane din afara companiei, nu de către fondatorii și investitorii săi.