Shoppingul este ca o afacere. Investesti in el si scoti profit. Ai sa vezi cum. In plus, iti place ce faci. Sau cel putin ar trebui sa-ti placa. Dar totul trebuie sa fie calculat. Si pentru asta ai nevoie de un “plan de afaceri”. Deci, iata cateva sfaturi:

1. Mai intai intreaba-te care este scopul pentru care mergi la cumparaturi. Stii ce trebuie sa iei sau mergi “doar ca sa te uiti” (stim cu totii ca ultima varianta se sfarseste cu un deficit pe card)?

2. Fa-ti o lista cu lucrurile pe care vrei sa le cumperi. O sa te ajute sa fii mai cumpatat(a).

3. Aduna datele de care ai nevoie. Mai precis, cele mai bune oferte, reduceri etc. Asigura-te ca alegerile tale te avantajeaza, nu din contra.

4. Ia-ti un partener de afaceri pe masura. In cazul de fata, un card avantajos. American Express Green sau Gold. De ce tocmai ele? Pentru ca 1% din valoarea cumparaturile se intorc la tine pe card. Mai mult, ai 0% comision la plata cu cardul si reduceri de pana la 30% la cumparaturi, hoteluri, restaurante si multe alte prin programul Selects.

5. Alege-ti un program de cumparaturi linistit. Mergi din timp la shopping. Evita perioadele de sarbatori daca nu vrei sa fii unul din cei 100 de oameni care stau la coada de la casa.

www.cardamericanexpress.ro