Directorul general al Electrica SA, Ioan Folescu si-a dat vineri demisia din functie, in conditiile in care noua conducere a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si-a exprimat neincrederea referitoare la neimplicarea lui politica, informeaza un comunicat al companiei citat de Agerpres.

Ioan FolescuFoto: Agerpres

UPDATE Conducerea interimara a societatii Electrica va fi asigurata de fostul director general al Electrica Transilvania Sud, Ioan Rosca, a declarat, sambata, pentru Agerpres, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

"Cu o experienta in domeniul distributiei si furnizarii energiei electrice de peste 30 ani, Ioan Folescu declara ca gestul sau este unul de demnitate atat timp cat noua conducere a Ministerului Economiei si Mediului de Afaceri si-a exprimat neincrederea referitoare la neimplicarea lui politica" se mentioneaza in comunicat.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, declarase miercuri, ca ii va schimba din functie pe toti directorii generali ai companiilor de stat "care au furat si au fost numiti politic".

"In ultimii trei ani, cand la conducerea SC Electrica SA s-a aflat Ioan Folescu, compania, cat si filialele de distributie si furnizare a energiei electrice din grup, au inregistrat profit evidentiindu-se in acest sens Filiala Electrica de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord, cu un profit de 11% pe anul 2011, unde presedinte al Consiliului de Administratie este chiar Ioan Folescu," se mai spune in comunicat.

Electrica are capital integral de stat si se afla in subordinea Ministerului Economiei.