Hidroelectrica vrea sa incheie doua contracte bilaterale pentru vanzarea unei cantitati totale de 24.480 MWh prin intermediul OPCOM-Operatorul Pietei de Energie Electrica. Potrivit anunturilor de organizare a licitatiilor, pe data de 19 iulie vor fi incheiate doua contracte bilaterale, ofertele de vanzare fiind identice. Fiecare oferta prevede vanzarea unei cantitati de 12.240 MWh la pretul minim de 189 lei/MWh, fara TVA. Perioada de livrare este 1 august-31 decembrie 2012. Cantitatile scoase la vanzare este foarte mica in conditiile in care, anul trecut, Hidroelectrica a livrat catre "baietii destepti" circa 12 milioane MWh.

Contactat de HotNews, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a afirmat ca acestea sunt cantitatile ramase disponibile in urma denuntarii contractului cu Euro-PEC.

Pe 26 iunie, administratorul judiciar al Hidroelectrica a denuntat contractul cu Euro- PEC, unul dintre "baietii destepti" din energie, astfel ca au ramas anumite cantitati disponibile. Euro-PEC primea anual circa intre 300.000 si 400.000 MWh fiind unul dintre cele mai mici contracte incheiate cu "baietii destepti". In 2012, pana la sfarsitul lunii mai, Euro-Pec a beneficiat de circa 130.000 MWh.

Potrivit unui raport pe 2011 privind activitatea Hidroelectrica, "baietii destepti" au cumparat in 2011 energie la un pret mediu de 130 lei/MWh. Aceasta in conditiile in care pe bursa energiei OPCOM, preturile au depasit 200 lei/MWh. Pe piata spot (piata pentru ziua urmatoare), pretul mediu in 2011 a fost de 221 lei/MWh.

Zilele acestea are loc o noua runda de negocieri cu beneficiarii contractelor bilaterale. Remus Vulpescu, administratorul special al companiei, a declarat recent pentru HotNews, ca procesul de renegociere va fi finalizat in aceasta luna.