Peste 350 de energeticieni de la termocentralele Mintia si Paroseni, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au protestat marti dupa-amiaza in fata sediului Prefecturii din Deva, solicitand ca Guvernul sa acorde companiei ajutorul de stat de 37,7 milioane euro, aprobat deja de Comisia Europeana. Sindicalistii au spus ca se tem pentru viitorul complexului, mentionand ca in lipsa ajutorului de stat exista riscul ca peste 6.600 de salariati sa-si piarda locurile de munca, informeaza Agerpres.

"Dorim sa fie acordat ajutorul de stat pentru a ne putea mentine locurile de munca din cadrul CEH, dar si din judet. Fara sprijin, putem ajunge la o sincopa sociala prin care n-am trecut niciodata. E vorba de 6.600 de locuri de munca de la CEH si de alte 2.000 de la societatea de inchideri de mine. Suntem aici pentru pastrarea locurilor de munca si speram ca guvernantii se vor trezi in ultimul ceas pentru a ne sprijini in existenta complexului", a declarat presedintele Sindicatului Liber Independent de la Electrocentrale Deva, Ionel Ticula, citat de Agerpres.

La randul sau, presedintele Sindicatului Energeticienilor de la termocentrala Paroseni, Mihai Lorincz, a spus ca si unitatea de productie din Valea Jiului se confrunta cu probleme.

"Situatia de la Paroseni este foarte grava. Nu prea sunt bani de salarii, tichetele de masa nu s-au dat, nu se fac incasari, iar datoriile sunt foarte mari", a spus Lorincz.

Citeste si: