Premierul Victor Ponta l-a numit la conducerea Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) pe Gabril Petre, aceste ocupand anterior, pentru 11 ani, functia de sef serviciu dispecer la o filiala Electrica, informeaza Mediafax.

Din septembrie 2004 pana in iulie 2015, Petre a avut functia de sef serviciu dispecer DED Braila, filiala de distributie a energiei electrice ELECTRICA Distributie Muntenia Nord.

Responsabilitatile acestuia au vizat coordonarea activitatii de dispecer si, din punct de vedere tehnic, a proiectelor finantate cu fonduri UE.

Gabril Petre are 54 de ani, este de profesie inginer si detine o diploma de master in management.

El il inlocuieste la CNCAN, din functia de presedinte cu rang de secretar de stat, pe Constantin Popescu, eliberat la cerere din aceasta pozitie la mijlocul lunii iulie.

Popescu (65 de ani) fusese numit presedinte al CNCAN in august 2012, promovat la acea data din postul de consilier in cadrul institutiei.

CNCAN este in coordonarea Guvernului si reprezinta autoritatea nationala in domeniul reglementarii, autorizarii si controlului activitatilor nucleare.