Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, va opri până pe data de 15 noiembrie activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie, pentru desfăşurarea reviziei programate. În aceeași perioadă, și rafinăria Vega îşi va reduce activităţile de producţie, informează KMG International printr-un comunicat de presă.

RafinarieFoto: Rompetrol

Lucrările de revizie a celor 3 unităţi de producţie (rafinăriile Petromidia şi Vega, divizia de petrochimie) se vor ridica la circa 21,5 milioane USD, la care s-ar putea adăuga circa 4,5 milioane USD pentru alte operaţiuni suplimentare.

În perioada de revizie se vor implementa 22 de proiecte de investiţii pe platforma Midia şi 5 în Vega, pregătirea instalaţiilor pentru funcţionare continuuă a rafinariei Petromidia până în 2020, dar şi verificarea şi reavizarea a peste 830 de conducte şi echipamente sub presiune în Petromidia şi 283 în Vega.

Un proiect îl reprezintă înlocuirea la rafinăria Petromidia a unei coloane de stripare din instalaţia DGRS (Desulfurare gaze şi recuperare sulf) - un echipament cu o lungime de 24 de metri, diametru de 2,7 metri şi o greutate de circa 30 de tone. Proiectată de Rominserv şi realizată în România de Comes Săvineşti, aceasta va înlocui coloana pusă în funcţiune în 1980 şi va asigura o creştere a capacităţii de procesare şi a gradului de protejare a mediului înconjurător.

De asemenea, la rafinăria Vega se vor înlocui două coloane de 23 şi 26 de metri din instalaţia Rectificare, timpul necesar pentru demontarea celor vechi, adaptări şi înlocuiri de conducte, montarea echipamentelor interioare şi exterioare, punerea în funcţiune a acestora fiind estimată la 24 de zile. Cele două au fost proiectate de Ludan Engineering şi realizate de UZUC Ploieşti.

Finalizarea lucrărilor de mentenanţă vizează atingerea unui grad de disponibilitate mecanică în Rafinaria Petromidia de 96,6%.

Rafinăria Petromidia a procesat în prima jumătate a anului circa 3,1 milioane tone de materie primă, în creștere cu peste 27% față de nivelul obținut în perioada similară din 2017. Rafinăria reprezentă peste 43% din capacitatea internă de prelucrare.

În aceeaşi perioadă, rafinăria Vega Ploiești a procesat o cantitate totală de 194 mii tone, în creştere cu 28% faţă de perioada similară din 2017.