Minerii de la Paroșeni și Uricani continuă protestul și amenință că vor intra în greva foamei, după ce discuțiile din cadrul Comisiei de dialog social, purtate marți la Prefectura Hunedoara, nu s-au soldat cu rezolvarea revendicărilor angajaților, transmite Mediafax.

ParoseniFoto: Agerpres

Comisia de dialog social de la Prefectura Hunedoara a analizat, marți, situația de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, unde peste 200 de angajați protestează, unii dintre ei de două zile.

„Am fost la mina Paroșeni. Acum suntem la Uricani, s-au finalizat discuțiile. Se revine la protest. Nu sunt mulțumiți de cele două puncte din minuta de la Comisia de Dialog Social și insistă în continuare că au nevoie de acele venituri în completare, pentru că este discriminare, față de cei care au fost disponibilizați în anii anteriori. Vor să vină aici reprezentanți ai Ministerului Muncii, ai Finanțelor, ca să stea toți la aceeași masă, să se găsească o soluție. Dacă discutăm la un minister, ne aruncă la altul și pierdem timpul”, a declarat Domokos Laszlo, președintele Sindicatului „Huila”, pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, minerii sunt deciși să intre în greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Personalul TESA de la minele Paroșeni și Uricani s-a alăturat celor aproximativ 100 de mineri care s-au blocat luni în subteran.

„Timpul e deja foarte limitat pentru acești oameni. Ei de la 1 decembrie urmează să intre în preaviz. Dacă nu, ei vor intra în greva foamei. Sunt în subteran, la aproximativ 400 de metri sub pământ. La ora aceasta, cifra este de aproximativ 200 de persoane, peste 100 în subteran. Cifra este undeva la 200, pentru că este și personalul TESA, care nu a mai plecat acasă de azi-dimineață. 200 la ambele mine", a mai spus Domokos Laszlo.

Un protestatar a fost transportat marţi la spital, după ce i s-a făcut rău şi a fost scos la suprafaţă de colegi.

Minerii sunt nemulțumiți de faptul că, după ce vor fi disponibilizaţi, nu vor primi venituri în completare, până la 24 de luni, în funcţie de vechimea fiecăruia, la fel cum au primit minerii disponibilizați în anii anterior.