​Ministerul Energiei a publicat, în ultimele zile, mai multe anunțuri de angajări pe diferite posturi vacante. Începând cu data de 16 august până în acest moment, au fost lansate 6 anunțuri de angajare, fiind vizată ocuparea a 47 de posturi, pe perioadă nedeterminată. Aceste angajări sunt făcute în contextul în care Guvernul ar intenționa să aprobe un proiect pentru reducerea cheltuielilor bugetare, una dintre măsuri fiind anularea posturilor vacante, neocupate. Vezi pentru ce posturi vor fi organizate concursuri.

Angajări la statFoto: HotNews.ro/Claudia Pirvoiu
  • UPDATE Potrivit unui răspuns al Ministerului Energiei la solicitarea HotNews.ro, temeiul legal pentru organizarea concursurilor de recrutare pentru posturile vacante este un memorandum aprobat de către premierul României, prin care se poate face excepție de la prevederile OUG 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare. Această ordonanță prevede suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante pe perioada anului 2023. Dar există și o prevedere care arată că prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante.
  • Ministerul susține că există un real deficit de personal, atât la nivelul structurilor de specialitate, cât și al celor funcționale/suport, fapt ce conduce la dificultăți în ceea ce privește o optimă funcționare a întregii activități desfășurate.

Concursurile de recrutare vor avea loc începând cu 4 septembrie. Funcțiile vizate sunt de consilier clasa I, grad profesional superior sau grad profesional principal. Candidații trebuie să aibă studii universitare, cu licență. În unele cazuri, o condiție de participare este să cunoască limba engleză, nivel mediu. În alte cazuri nu există această cerință. Condiția de vechime în specialitatea studiilor variază de la caz la caz. Pentru unele posturi este cerută o vechime de minimum 1 ani, iar în alte cazuri minimum 5 ani sau 7 ani.

Ce concursuri vor fi organizate la Ministerul Energiei

- Concurs de recrutare organizat în data de 04.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 10 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Europene.

- Concurs de recrutare organizat în data de 22.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 12 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Generale Piețe de Electricitate și Gaze Naturale, Eficiență și Riscuri.

- Concurs de recrutare organizat în data de 22.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 2 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale.

- Concurs de recrutare organizat în data de 22.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 7 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Eficiență Energetică.

- Concurs de recrutare organizat în data de 11.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 11 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Europene.

- Concurs de recrutare organizat în data de 26.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 5 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Generale Politici Energetice și Green Deal.

Citește și: