Pretul energiei electrice ramane neschimbat de la 1 iulie, cu toate ca presedintele ANRE anuntase, in luna mai, ca este posibila o ieftinire. "In prezent, analizam stimularea industriei mici si mijlocii, care se confrunta cu probleme, din cauza crizei. Stimularea productiei este mai importanta decat reducerea cu cateva procente a energiei electrice", este explicatia data de presedintele ANRE, Petre Lificiu, potrivit NewsIn.

Pretul gazelor a scazut cu 3 procente la inceputul lunii mai, iar cateva saptamani mai tarziu, premierul Emil Boc a anuntat, potrivit informarii facute de presedintele ANRE in cadrul unei sedinte a Executivului, ca pretul gazelor naturale va scadea cu inca 5% de la 1 iulie. Petre Lificiu afirma, in luna mai, ca nu este exclusa nici o scadere a pretului energiei electrice.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.