1493 de cereri de finantare au fost depuse in total, in cadrul celor 5 componente ale programului Fondul ONG in Romania, parte a granturilor SEE si norvegiene 2013 - 2017. Pentru acesta prima runda au fost alocati in total 15,93 milioane de euro, ce acopera mai putin de 12% din suma totala solicitata prin proiectele depuse, arata un comunicat al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Informatii din comunicatul FDSC:

- Nevoia mare de finantare si eficienta furnizorilor privati organizatii neguvernamentale, au generat 393 de proiecte depuse pe componenta Servicii sociale si de baza. Suma solicitata prin aceste proiecte este de peste 53 de milioane de euro, timp in care cea disponibila pentru finantare de 4,8 milioane de euro.

- Justitia sociala este o tinta pentru alte 330 de proiecte ale organizatiilor neguvernamentale, ce totalizeaza 18 milioane de euro solicitate. Proiecteleurmaresc sa dezvolte interventii in comunitati rurale interetnice si activitati menite sa combata inegalitatile sociale, saracia si excluziunea. Bugetul disponibil pentru aceasta componenta este de 3,78 milioane de euro.

Citeste articolul integral aici