Misiunile Fondului Monetar International si Comisiei Europene, aflate zilele acestea la Bucuresti, vor continua discutiile tehnice cu autoritatile romane si au in vedere revenirea la Bucuresti pentru reluarea discutiilor oficiale cu noul Guvern, dupa instalarea acestuia, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro si semnat de seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, si cel al misiunii CE, Joost Kuhlmann.

Ce spune comunicatul:

  • Misiunile FMI si CE vor continua conlucrarea tehnica pe care o au cu autoritatile romane si le vor furniza acestora observatiile lor preliminare, precum si recomandarile de politica in domeniile relevante.
  • Misiunile au in vedere reintoarcerea la Bucuresti pentru reluarea discutiilor oficiale cu noul Guvern, odata ce acesta va fi format.
  • Ne asteptam ca Romania sa continue sa respecte angajamentele de politica economica luate fata de partenerii sai internationali.
  • O politica macroeconomica riguroasa si continuarea reformelor structurale raman esentiale pentru relansarea economica si cresterea pe termen lung a Romaniei.

Premierul desemnat Victor Ponta are programata o prima intalnire cu delegatia FMI, CE si BM la Bucuresti luni, la ora 16:00. Guvernul Ponta si-ar putea intra in drepturi pe data de 7 mai, daca va primi, in aceeasi zi, votul de incredere al Parlamentului.

Victor Ponta a declarat, duminica dimineata, ca isi propune ca delegatia FMI, BM si CE, care se afla in aceste zile la Bucuresti, sa plece din Romania cu o noua scrisoare de intentie semnata de noul Executiv, daca acesta va fi investit de Parlament.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, declarase, vineri, dupa ce Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a fost demis prin motiune de cenzura, ca misiunea de evaluare a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane pana la instalarea unui nou Executiv, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice.