VIDEO MApN face licitatie pentru cumpararea de torpile usoare antisubmarin
Potrivit anuntului pentru licitatie publicat pe SEAP, sursele de finantare ale contractului de furnizare care urmeaza sa fie atribuit sunt surse bugetare si venituri proprii.
Valoarea estimata a acestei achizitii este de 54.854.546 lei fara TVA. Procedura de achizitie - licitatie restransa - se va desfasura in doua etape: calificarea si selectarea candidatilor si evaluarea ofertelor depuse de acestia.
Data limita pentru depunerea candidaturilor este 9 septembrie.
Achizitia torpilelor se va face printr-un acord cadru valabil 36 de luni de la semnare.
Cantitatea maxima de produse ce vor fi livrate estimata pentru acordul-cadru este de 18 bucati, in timp ce cantitatea maxima estimata pentru primul contract subsecvent este de 9 bucati.
Candidatii trebuie sa demonstreze ca au realizat o cifra de afaceri globala in perioada 2011-2013 de minimum 27.427.273 lei (5.962.450 euro).
Potrivit anuntului, candidatul trebuie sa fi executat, in ultimii 5 ani, livrari de produse similare si care cumulat sa fi avut o valoare de cel putin 27.427.273 lei (5.962.450 euro). Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
2. le lansam cu prastia?
3. 5.962.450E? de ce nu 6.127.317,34E?
2. cam da. torpilele lansate din elicopter au o mica parasuta pentru a asigura o viteza si un unghi optim de intrare in apa. Elicopterele de pe care le "parasutam" sunt Puma Naval al marinei militare.
3.pretul probabil ca este atat pentru ca atat au reusit sa stranga de pe fundul buzunarului cei din armata..
Statele Unite sunt in proces de schimbare a vechilor MK 46 cu modelul nou MK 54 si in loc sa caseze torpilele vechi MK 46 le baga pe git unor tari vasal ca Romania la pret de toprile noi MK 54.
Trebuie spus ca MK 46 desi se poate lansa din elicopter sau avion nu este capabila sa loveasca submarine care se deplaseaza in ape putin adinci (cazul marii teritorile a Romaniei) asa ca le cumparam degeaba.
Pe de alta parte nici MK 54 nu sunt vreo afacere, desi sunt destinate pentru atacarea submarinelor in ape putin adinci. US nu a reusit sa vinda pina azi MK 54 nici unui stat cu exceptia Australiei.
Concluzie:
Cumpararea de toprile antisubmarin este o afacere paguboasa pentru Romania deoarece acestea sunt prea scumpe si ne putem permite prea putine ca sa ne fie de ajutor la ceva si in plus nici o torpila din lume nu este adecvata apelor putin adinci, unde lupta se duce cu mine de diverse tipuri.
2. cam da. torpilele lansate din elicopter au o mica parasuta pentru a asigura o viteza si un unghi optim de intrare in apa. Elicopterele de pe care le "parasutam" sunt Puma Naval al marinei militare.
3.pretul probabil ca este atat pentru ca atat au reusit sa stranga de pe fundul buzunarului cei din armata..