Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca, in actualul context economic european, Romania nu va putea sa mentina ritmuri mari de crestere decat daca se va orienta si spre alte piete, cum sunt cele ale Turciei, Chinei sau zona asiatica.

El a fost intrebat cum comenteaza afirmatia lui Traian Basescu, care a spus intr-o conferinta de presa ca Romania a intrat in recesiune economica, potrivit datelor Eurostat, care indica doua trimestre consecutive de reducere a activitatii economice in tara noastra.

"Cand vorbim de economie, mizeriile lui Basescu nu cred ca sunt importante", a raspuns primul ministru, reiterand faptul ca Romania a inregistrat o crestere de 2,6% in primul semestru al acestui an fata de perioada similara din 2013.

"Daca va uitati pe toate televiziunile internationale de profil Europa azi a primit o veste proasta, Europa e iar in recesiune (nota redactiei: incorect, economia zonei euro a stagnat in trimestrul doi, in timp ce la scala Uniunii Europene, cresterea a fost de 0,2%)", a spus seful executivului, aratand ca tara noastra trebuie sa se indrepte si spre alte piete, precum Turcia, China si zona asiatica si Africa.

"Important e sa avem stabilitate, predictibilitate, sa ne folosim atuurile", in conditiile in care Romania a avut in continuare crestere de exporturi in primele sase luni ale anului.

Acesta nu a dorit sa comenteze faptul ca Institutul National de Statistica nu a comunicat public faptul ca Romania a inregistrat o contractare a activitatii economice si in primul trimestru al anului, afirmand doar ca "daca sunt probleme cu siguranta Eurostat le va spune".