Declaratia lui Liviu Dragnea privind posibilitatea amanarii reducerii TVA in 2017 nu a fost neaparat o surpriza pentru retaileri, avand in vedere ca MFP nu a prezentat nici pana acum companiilor modalitatea prin care a fost luata decizia pentru reducerea TVA, a declarat marti, pentru News.ro, directorul executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, George Badescu, potrivit News.ro.

"Am luat in calcul si varianta aceasta, ca s-ar putea sa nu se intample. Nu a venit neaparat ca o surpriza. Si un eveniment a fost si faptul ca Ministerul de Finante inca nu ne-a comunicat modalitatea prin care s-a redus TVA nici pana la ora actuala. Si din acest motiv ne-am gandi la posibilitatea ca acest lucru sa nu se mai intample. Lumea era pregatita pentru toate variantele. Necomunicandu-ne nimic ne-am gandit ca nu s-ar mai putea intampla", a spus Badescu.

Liviu Dragnea a afirmat marti ca a discutat cu premierulsi i-a cerut acestuia sa analizeze posibilitatea amanarii pentru 1 ianuarie 2018 a reducerii TVA cu un punct procentual.

Ciolos lua in calcul aceste masuri inainte de discutia telefonica pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, a declarat marti, pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.