Guvernul a adoptat luni majorarea salariului minim net cu 10% de la 1 ianuarie 2022, până la 1.524 de lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 138 de lei faţă de valoarea actuală, iar impactul va fi asupra a peste 1,97 milioane de salariați, a anunțat luni ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern. Aceasta a spus că în ședința de Guvern s-au adus modificări și la Codul Muncii, prin introducerea de sancțiuni pentru munca la gri. Vezi în articol ce sancțiuni vor fi.

Raluca TurcanFoto: gov.ro

"Majorarea va fi cu 10% în valoare netă, iar ca valoare brută salariul minim în plată va ajunge la nivelul anului 2022 va ajunge la 2550 de lei pe lună.

Ca valoare brută, această majorare reprezintă o majorare cu aproximativ 250 de lei față de nivelul actual și cu 138 de lei la nivel net, iar impactul va fi asupra a aunui 1,970 milioane de salariați. În momentul de față la nivel de țară există 1,2 milioane de angajați plătiți cu salariul minim, respectiv 22,9 % din cei peste 5.6 milioane de salariați activi. ", a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Raluca Turcan a mai spus că măsura majorării salariului minim e strâns legată de o altă modificare adusă azi în Guvern la Codul Muncii prin care a fost definită munca subdeclarată sau munca la gri.

"Sancțiunea aplicabilă pentru depistarea muncii subdeclarate este între 8000-10.000 lei pentru fiecare salariat", a spus Raluca Turcan.

Claudiu Năsui: Pe ultima sută de metri, Florin Cîțu face un cadou de rămas bun bugetarilor și celor cu pensii speciale

Fostul ministru (USR-PLUS) al Economiei, Claudiu Năsui a reacționat pe Facebook acuzând că prin această măsură Florin Cîțu face un cadou de rămas bun bugetarilor și celor cu pensii speciale:

  • "Pe ultima sută de metri, Florin Cîțu face un cadou de rămas bun bugetarilor și celor cu pensii speciale, în loc să aplice programul de guvernare și să mărească real veniturile populației.
  • În ultimele ședințe de guvern de dinaintea moțiunii, guvernul echipei câștigătoare pune pe ordinea de zi, la repezeală, o hotărâre de guvern prin care crește cu un oarecare procent salariul minim pe economie.
  • De ce are statul interes să tot crească salariul minim brut în loc să îl crească pe cel net prin neimpozitare?
  • În primul rând pentru că atunci când crește salariul minim brut, cresc impozitele pe care le ia statul. Din 100 de lei salariu, aproximativ jumătate merg la angajat și jumătate merg la stat. Creșterea salariului minim este o metodă de a crește banii pe care îi ia statul și de a diminua banii întreprinderilor private.
  • În al doilea rând pentru că atunci când crește salariul minim brut, cresc toate salariile bugetarilor. Toate salariile bugetarilor sunt exprimate în termeni de salariu minim (conform L153/2017). Chiar dacă această lege se referă la personalul angajat în structurile centrale ale statului, cele din local sunt raportate la salariul viceprimarului, care la rândul său depinde de legea 153/2017. În final, toate vor crește.
  • Și, mai grav, crește și nivelul pensiilor speciale. Pentru că toate pensiile speciale sunt legate de salariul în plată. Pensia contribuabililor normali este legată numai de contribuție. Pensia lor specială este legată de salariul din categoria respectivă. Alt privilegiu care explică de ce pensiile speciale cresc la un ritm mult mai alert decât pensiile normale.
  • De aceea un guvern socialist crește salariul minim brut și îl impozitează masiv. Ce ar trebui să facă un guvern liberal este să lase mai mulți bani oamenilor care muncesc. Să crească salariul minim net, cel care contează cu adevărat, prin a elimina din povara fiscală care apasă pe el. Suntem campioni europeni la impozitarea salariului minim. De aceea ne gonim forța de muncă din țara. De aceea avem penurie de forță de muncă. De aceea suntem campioni la sărăcie în muncă. De acolo ni se trag multe rele.
  • Dacă actualul guvern era liberal, nu ar fi mărit salariul minim brut, ci l-ar fi scutit de taxele enorme pe care tot el le impune. Adică ar fi început să aplice programul de guvernare. În felul acesta ar fi crescut salariile tuturor românilor indiferent că sunt bugetari sau în privat și am fi ajutat mediul de afaceri să treacă prin criză.", a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Patronatele din Concordia nu sunt de acord cu formula propusă de Guvern pentru creșterea salariului minim

„Concordia a propus o creștere salarială cu 8% anul acesta și un calendar de creșteri anuale, însă Guvernul a decis să mărească cu 10,9%, bazându-se pe o formulă cu care noi nu suntem de acord, pentru că ia in considerare de mai multe ori inflația si creșterea productivității. Măsura este necesară, dar ea trebuie să se bazeze pe o formulă corectă, care să poată fi reprodusă și în anii următori, pentru a crea o creștere sustenabilă și predictibilă”, spune Radu Burnete, director executiv Concordia, într-o declarație transmisă luni HotNews.ro.

Reamintim că patronatele din confederația Concordia au mai atras atenția că salariul salariul minim pe economie ar trebui majorat din luna ianuarie a anului viitor, şi nu mai înainte, deoarece companiile internaţionale şi româneşti au bugetele de salarii bătute în cuie şi nu pot face realocări de fonduri după cum doresc ele, a declarat pentru Agerpres directorul executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, Radu Burnete, în urmă cu circa o săptămână.

"Aş puncta un lucru care nu ne place atât de mult din ce a zis premierul: domnul Cîţu spunea că va întreba patronatele dacă sunt de acord să mărească salariul minim din octombrie sau noiembrie. Asta poate suna destul de banal, care ar fi diferenţa între ianuarie şi noiembrie? Dar diferenţa este destul de mare, chiar dacă pare că e doar cu o lună sau două înainte, însă cele mai multe companii au deja bugetele făcute pentru acest an, sunt bătute în cuie, ele nu pot face realocări de capul lor, în special companiile internaţionale, dar şi cele locale. Şi cu cât e mai mare compania, cu atât e mai mare problema. Aici intervine o problemă, cu această lipsă de predictibilitate: te aşteptai să crească din ianuarie, acum creşte din noiembrie", a afirmat atunci Radu Burnete.