Românii pot împrumuta statul prin programul Tezaur de iunie, pe 1 și 3 ani la dobânzi de 6,5%, respectiv 7,3% pe an, potrivit Ministerului Finanțelor.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

„Titlurile de stat pot fi o alternativã foarte bunã la depozitele bancare, pentru cã sunt fãrã risc și veniturile nu se impoziteazã. Tocmai de aceea, din 2018 și pânã acum, peste 650.000 de români au ales ca economiile lor sã le aducã venituri suplimentare și au subscris peste 28 miliarde de lei", a declarat ministrul Marcel Boloș.

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Acestea pot fi cumpãrate:

  • Între 21 iunie – 13 iulie 2023 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 21 iunie – 14 iulie 2023 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;
  • Între 21 iunie – 13 iulie 2023 în mediul urban și 21 iunie – 12 iulie 2023 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans.

Conform MF, un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii.