Grecia trebuie sa inmaneze controlul asupra politicilor bugetare unor institutii din afara tarii daca nu isi poate implementa reformele legate de masurile de salvare ale zonei euro, a declarat ministrul economiei din Germania, citat de Reuters.

Phillip Roesler este primul membru al cabinetului german care confirma existenta acestei propuneri pentru un control european asupra bugetului Greciei, dupa ce sambata acest lucru a fost afirmat de o sursa europeana din Frankfurt.

"Avem nevoie de o conducere mai puternica si mai multa monitorizare in ceea ce priveste implementarea reformelor. Daca grecii nu sunt capabili sa faca acest lucru cu succes, atunci ar trebui ca acestea sa vina din afara, de exemplu prin Uniunea Europeana," a spus Roeslar intr-un interviu pentru ziarul german Bild.

O serie de tari din Zona Euro, printre care si Germania, doresc un control european asupra bugetului Greciei, a declarat sambata, pentru AFP, o sursa europeana. Grecia a exclus insa orice cedare a suveranitatii in materie de politica bugetara.

"Exista discutii si propuneri in Zona Euro, printre care una a Germaniei", pentru a "intari controlul programelor si masurilor la fata locului", a spus aceasta sursa, confirmand o informatie publicata de Financial Times.