Inmatricularile noi de autoturisme au crescut cu 58.3% in 2017 fata de 2016, reiese dintr-un comunicat transmis marti de Institutul National de Statistica. Inmatricularile noi de vehicule rutiere se refera la vehiculele rutiere inmatriculate pentru prima data in Romania. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achizitionate in leasing, precum si vehiculele la mana a doua din import. Datele nu includ reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului in urma vanzarii autovehiculului, tramvaiele si troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultura si vehiculele de locuit

Practic, anul trecut s-au inmatriculat aproape 628.000 de autoturisme si peste 8000 de mopede si motociclete.

In trimestrul IV 2017 comparativ cu trimestrul corespunzator din anul 2016, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat cresteri la toate categoriile, cea mai semnificativa fiind la categoria autoturisme cu 68,1%.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au fost inregistrate cresteri la autocamioane si la remorci si semiremorci cu 22,8% respectiv, cu 4,0% si scadere la categoria autotractoare cu 13,5%.

Fata de trimestrul III 2017, in trimestrul IV 2017 inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 6,5%, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor cu 5,4%.