Economistul șef al BNR, Valentin Lazea, nu a dorit să facă multe declarații cu privire la proiectul inițiat de președintele PSD Liviu Dragnea care prevede repatrierea rezervei de aur. El a spus doar: Rezerva internațională de aceea se cheamă rezervă internațională, pentru a putea fi văzut și certificată de către piețe, piețele internaționale.

Valentin LazeaFoto: Hotnews

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus miercuri la Senat un proiect de lege care obligă Banca Națională a României să păstreze în țară 95% din rezervele de aur pe care le deține.

Proiectul ar urma să modifice Legea privind Statutul Băncii Naţionale a României. Mai exact, la articolul 30, după aliniatul 3 se adaugă următorul aliniat:

„Din rezerva constituită, Banca Națională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obținerii de venituri prin tranzacționare și alte operațiuni specifice. Depozitele de aur constituite de BNR în străinătate nu pot depăși 5 % din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”.

Vezi mai multe aici: Dragnea și Șerban Nicolae vor ca BNR să aducă în România rezervele de aur ținute în străinătate. DOCUMENT

Vezi de ce ține România o parte din aur în străinătate, care sunt practicile internaționale și de ce proiectul celor doi PSD-iști ne-ar putea costa enorm.