UPDATE Dăianu către Teodorovici: Așa cum știți să jigniți, vă rog să vă abțineți! Domnule, vă rog să tăceți din gură acum! Ați jignit oameni/ Teodorovici: Uite cine vorbea de educație mai devreme. (...) Colegii de la BNR cred că știu frustrările care motivează această poziție

de Florin Barbuta     HotNews.ro
Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:12 Economie | Finanţe & Bănci


Daniel Daianu
Foto: AGERPRES
Un schimb de replici a avut loc miercuri între Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Încă dinainte de începerea discursului președintelui Consiliului Fiscal, Teodorivici a simțit nevoia să-l atace. Motivul schimbului de replici a fost faptul că Teodorovici l-a întrerupt pe Dăianu, care avea o prezentare negativa la adresa politicii fiscal - bugetare.

Precizăm că Teodorovici nu a vorbit în microfon, așa că nu s-a înțeles ce a spus. În general au fost replici foarte scurte.

Eugen Teodorovici: V-am văzut că ați devenit foarte vocal după ce ați venit la Consiliul Fiscal.

Daniel Dăianu:
Sincer am avut reticențe să vin la acest eveniment, la insistența organizatorilor și de la un gând că o țară nu poate să stea în loc și nu stă în loc de runde de alegeri. Am avut rezerve pentru că propaganda este inevitabilă. Așteptările voastre sunt legate de cifre foarte concrete. Eu zic că nu vorbesc de pe munte, de undeva sus în legătură cu realitatea. Vă spun și consider că nu este firesc ca afirmația făcută de domnul Eugen Teodorovici: precedenții miniștri de finanțe au fost contabili, iar domnia sa…

Dăianu a fost imediat întrerupt de Teodorovici, care la rândul lui a fost întrerupt de profesorul Dăianu.

Dăianu: Asta este opinia dvs. Vă rog să nu vă adresați....Faceți ce vreți, dar această manieră de a vorbi, nu vă onorează. Vă rog să mă lăsați să vorbesc, fără intervenții. Puteți să aveți replică după aceea.


Ceva mai târziu în timpul prezentării:

Dăianu: PPP-urile (Parteneriatele Public Private- n.red), atât de mult comentate, reclamă tot garanții de stat. Afectează datoria publică! Nu există investitor privat care să nu ceară garanții, într-o formă sau alta.

Teodorovici îl întrerupe, dar întrucât nu avea microfonul pornit, nu s-a înțeles ce voia să spună:

Dăianu: Mă lăsați să vorbesc?

Teodorovici: ...dacă nu știți reglementarea de bază…

Dăianu: Vă rog frumos!

Teodorovici: (nu se înțelege)... garanții de stat

Dăianu ridică tonul: Garanții publice, am zis.

Teodorovici nu se înțelege, nu vorbește în microfon.

Dăianu: Domnul Teodorovici, vă rog frumos să respectați oamenii. Puteți să aveți replică după aceea

Teodorovici continuă, nu se înțelege..

Dăianu: Bine, bine, bine, puteți să aveți replică după aceea. (Teodorovici continuă dar nu se înțelege). Ai, de mine și de mine.

Teodorovici iar îl întrerupe.

Dăianu încearcă să continue: Sectorul privat…

Teodorovici îl întrerupe iar.

Dăianu: Vă rog frumos să vă abțineți. Așa cum știți să jigniți, așa trebuie să vă abțineți!

Teodorovici: Cine v-a jignit, domnule?

Dăianu: Ați jignit oamenii în general. Domnule Teodorovici, vă rog să tăceți acum! Există un cod de conduită...!

(...)

Spre finalul prezentării, Daniel Dăianu a spus: Aplicarea legii pensiilor în forma dată și care este susținută de toată clasa politică reclamă o regândire a calendarului, după simulările noastre, și acastă regândire depinde de creșterea spațiului fiscal care înseamnă, printre altele, măsuri pe care le-am menționat.

I s-a dat cuvântul lui Teodorovici, pentru a răspunde la prezentarea lui Dăianu: Eu stau să mă gândesc dacă să dau o replică. Dacă începe domnul Dăianu iar să povestească ne apucă moțiunea, trece și moțiunea, totul. Nu șiu dacă vorbiți în nume personal sau în numele Consiliului Fiscal. Asta trebuie clarifict ca lumea să știe exact.

Eu am citit opinia (Consiliului Fiscal), să știți, cu mare atenție și să știți că iau în calcul toate punctele de vedere, că sunt de la Consiliul Fiscal, opiție, Comisie Europeană, Banca Mondială, univers, orice, că așa e normal să fie. Că am alt punct de vedere și asta e destuld e corect. Ați făcut o referire că noi ne închidem pe 3% pentru că nu facem investiții. Domnu Dăianu, dacă îmi dați o singură factură neachitată în 2018, 2019 până la final, să vedem, adică neachitată ca să pot să mă închid eu pe deficit, domnule, plec eu din funcție. Dacă nu este așa, plecați dvs. din funcția de la Consiliul Fiscal?

Știu foarte bine de ce aveți acest discurs. Colegii de la BNR cred că știu frustrările care motivează această poziție. Cu predecesorul dvs. coleg eu am avut o relație foarte OK. A avut dânsul punct de vedere la Consilul Fiscal, am respectat, am dovedit în fiecare an că a fost ca mine și nu ca cei de la Consilul Fiscal, o s-o facem în continuare să vă arătăm că așa stau lucrurile. Este foarte bine că sunteți mult mai temători. Este foarte bine că aveți o astfel de abordare și e foarte corect să fim pe poziții diferite pentru a avea ambele zone. Eu cred OUG 114, prevederea legată de sectorul construcțiil ora fost o măsură foarte bună care a stimulat sectorul în România și cifrele o arată foarte clar ca și creștere în această zonă.

E adevărat că a creat și multe nemulțumiri pe zona de contracte unde s-au modificat ca și valoare. Sunt și alte prevederi foarte bune în OUG 114, au fost și prevederi care s-au modificat pentru că poate asta a fost strategia pe care am avut-o, cel puțin în zona de active financiare. Cred că acel mencaism de impozitae a activelor bacnare cred că este unul foarte flexibil la nivel european. Dacă îmi dați un exemplu mai bun decât ăsta, putem să plecăm ori unul, ori altul. Partea de Pilonul II de pensii. Eu vă aduc scrisorile de mulțumire din partea asociațiilor. PPP-uri cu garanții de stat. Domnu Dăianu, PPP e PPP. E transferul riscului î brașele investitorului. În această țară, de prin 2004, dacă îmi aduc aminte, am fost cei care au adus și cadrul legislativ și...

Dăianu
întrerupe: Dați-mi exemplu de PPP.

Teodorovici încearcă să continue, dar este întrerupt de Dăianu.

Teodorovici:
Ia uite cine vorbea de educație mai devreme. Vedeți cum își dă fiecare în petec? Cât de repede intrăm și avem frustrări de genul acesta? Dumneavoastră profesorul și eu elevul. Măcar să fie așa, numai că mă tot uit la profesor să-mi spună ceva care să fie luat în calcul și nu prea găsesc și vine pauza.

Dacă dvs. ați fi ministru de finanțe astăzi, să-mi dați 3 măsuri. Să-mi dați 3 măsuri dacă astăzi ați fi numit ministru de finanțe. Că povești, suntem o țară plină de povești, dar când e să facem treabă, ne murdărim pe cioropei sau pe pantofiori.

Daniel Dăianu nu a mai răspuns.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34450 vizualizari

 • -31 (35 voturi)    
  Dăianeee.... (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:23)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... ai grija ca poate iti da si tie BTS.. sa vezi ce mancarimi o sa ai dupa...

  aveti grije dupa cine vorbiti la microfon.
 • -10 (24 voturi)    
  o tara fara jurnalisti (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:33)

  icarag [utilizator]

  stiam ca doctorii au pleacat in proportie de 60% in ultimii 30 ani , dar este clar ca jurnalistii au disparut in proportie de 99%.
  democratie fara informatie este o mascarada .
 • +23 (27 voturi)    
  PSD-istii nu inteleg conceptul de conversatie, (Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:49)

  Habermas [utilizator]

  nici pe acela de respect, nici echilibru, nici democratie, nici civilizatia in general. Ei inteleg de ghioaga si "pentru ca putem".
  • +13 (15 voturi)    
   Chiparosului Teodorovici i-au trebuit 4 ani ca sa (Miercuri, 2 octombrie 2019, 18:01)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   intre, o singura data, la facultate. Si apoi a tocit treptele de la ASE in toate toamnele, cu restantele si aminatele medical, ca sa-si obtina, greu, greu de tot, cartonul care-i permite acum sa faca pe marele economist. El nu este decat un pr_ost scrobit, cu butoni de aur si 6 case in buricul Bucurestilor cumparate din salariul de bugetar. Un hot, evident, membru de baza al ciumei rosii. Omul asta nu stie nimic, nu pricepe nimic, are un limbaj de mahala, deprins pe la cluburile unde-si cheltuie banii furati de la poporul roman platitor de taxe. Nu este de ajuns sa dispara, el trebuie sa intre la puscarie pe vecie pentru ordonanta 114 iar statul roman sa-i ia casele, ca o mica compensatie pentru marile furaciuni ale acestui agent kgb-ist.
   • +8 (8 voturi)    
    Toti stim ca e adevarat (Miercuri, 2 octombrie 2019, 20:34)

    soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    ce ai scris!!!
 • +5 (5 voturi)    
  hei (Miercuri, 2 octombrie 2019, 13:46)

  john70 [utilizator]

  Cinci stiri mai sus citeam ca Ionut Dumitru e Presedintele Consiliului Fiscal, aici ni se spune ca e Daianu. Hotarati-va, tovarasi!
  • +9 (11 voturi)    
   O mica inadvertenta :-) (Miercuri, 2 octombrie 2019, 14:43)

   BibiAfricanul [utilizator] i-a raspuns lui john70

   HN a ramas in urma cu evenimentele. Daianu i-a luat locul lui Dumitru.
   Si "for the records" Dumitru l-a facut praf pe orlando, ori de cate ori a avut ocazia, asa ca nu stiu de unde atata dulceata pe nenea discoteca....
 • +12 (18 voturi)    
  Inutil (Miercuri, 2 octombrie 2019, 13:52)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Un nesimtit care mai e si hot sau complice la jaful practicat de gruparea infractionala psd nu merita decat un scuipat. Asta daca nu cumva e sluga cu ordin primit de la Moscova, caz in care ar trebui sa infunde puscaria pentru subminaera economiei nationale (impreuna cu toti complicii lui)
  • +4 (8 voturi)    
   Aveți dreptate. (Miercuri, 2 octombrie 2019, 17:33)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Individul Orlando este teleghidat ferm de la
   Moscova.Servicile se fac că plouă.Dar nu va mai dura mult obrăznicia cluberului infatuat.
 • +4 (6 voturi)    
  orice fara ALDE PIEZEDE ! (Miercuri, 2 octombrie 2019, 19:27)

  rov [utilizator]

  MAFIOTI & TRADATORI DE TARA


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by