NHS (National Health Service, sistemul de asistență medicală de stat din Regatul Unit- n.red.) deschide prima clinică de specialitate din țară pentru a-i trata pe copiii și adulții dependenți de jocul pe calculator precum Fortnite, Candy Crush și Call of Duty, scrie the Guardian. Personalul îi va ajuta pe cei cu vârsta cuprinsă între 13 și 25 de ani, a căror viață este afectată de nenumăratele ore de jucat la computer. Începând de marți, medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății din Anglia își vor începe activitatea, urmând ca debutul tratamentului să aibă loc de luna viitoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înființarea noii clinici vine ca urmare a numărul din ce în ce mai mare de copii și tineri care au probleme din cauza jocurilor pe computer, acestea afectându-le în final sănătatea mentală. Clinica va face parte din Centrul Național pentru Dependențe Comportamentale din Londra, iar pacienții vor putea veni fie personal la clinică, fie să opteze pentru a fi consultați online prin intermediul Skype.

„Nevoile din domeniul sănătații sunt în continuă schimbare, iar NHS trebuie să se adapteze acestor schimbări. Acest nou serviciu este un răspuns la o problemă care este parte a presiunilor crescânde la care sunt expuși copiii și tinerii zilelor noastre”, a declarat Simon Stevens, directorul executiv al NHS.

Psihologii clinicii, asistentele din domeniul sănătății mentale, dar și terapeuți sau psihiatri specializați în tratarea copiilor și tinerilor vor lucra cu pacienții pentru a-i ajuta să scape de dependență.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut anul trecut drept boală dependența de jocuri, incluzând-o în cea mai recent ediție a Clasificării Internaționale a Bolilor.

„Dependența de jocuri nu este o simplă afecțiune psihică. Vorbim despre cazuri în care cineva poate petrece până la 12 ore pe zi jucând jocuri pe calculator și care poate ajunge să se izoleze social și să își piardă locul de muncă ”, spune un specialist citat de Guardian.

Țările din întreaga lume se confruntă cu o adevărată explozie a gamerilor care manifestă dependență. De exemplu, Coreea de Sud a interzis copiilor sub 16 ani să joace jocuri online între miezul nopții și 6 dimineața. De asemenea, în China, firma Tencent a restricționat numărul de ore pe care copiii le pot petrece jucând.