Ordonanța de Urgență referitoare la procedura privind cei 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță pentru firmele care au aplicat 5 luni (noiembrie 2020 – martie 2021) a apărut miercuri seara în Monitorul oficial. (De precizat că facilitatea este suspendată din aprilie și până la finalul anului). Conform actului normativ de miercuri, ANAF va trebui să publice un nou formular denumit: Declarație de regularizare. Termenul de depunere este 25 aprilie, dar cum pică în weekend, va fi luni.

OUG procedura 1.500 lei pentru cresa sau gradinitaFoto: monitoruloficial.ro

(Declarația de regularizare fost publicată în cursul zilei de miercuri în dezbatere, deși cu o zi înainte un secretar de stat spunea că nu se poate face asta până nu este publică OUG. Probabil în cursul acestei zile sau mâine va fi adoptată și aceasta).

Conform OUG, suma se scade, în ordine, din impozitul pe salarii reţinut de contribuabil pentru angajaţi, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate, cu data scadenței acestora, declarate în Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, în decontul de TVA, respectiv în declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat, care au același termen de depunere cu cel al declarației prin care s-a efectuat scăderea acestor cheltuieli din impozitul pe profit datorat.

În cazul în care termenul de depunere a declarației prin care s-a efectuat scăderea cheltuielilor cu educația timpurie din impozitul pe profit datorat, este același cu termenul trimestrial de depunere a Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, suma care depășește impozitul pe profit datorat se scade din impozitul pe salarii aferent ultimei luni din trimestru.

Pe subiect citește și:

ANAF a decis să pună în dezbatere Declarația de regularizare ce ar trebui depusă luni de contabili

Surpriză în Monitorul oficial. A fost suspendată facilitatea celor 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță. Nazare și Cîțu au omis să spună că au adoptat și asta

Haosul unei facilități: Ministerul Finanțelor și ANAF ar putea face ca unii contabili să studieze în acest weekend